Economia

El govern estatal haurà de tornar 1.908 milions a les elèctriques pel cànon hidràulic anul·lat pel Suprem

El tribunal considera contrària a llei la recaptació de dos exercicis a través d’una figura retroactiva

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un fons de contingència per valor de prop de 1.908 milions d’euros per atendre els pagaments a empreses elèctriques derivats de l’anul·lació de l’anomenat cànon hidràulic ordenada pel Tribunal Suprem.

En concret, l’alt tribunal ha considerat contrari a llei un reial decret aprovat l’any 2015, en època de govern del PP, després del recurs contenciós administratiu que va presentar la patronal del sector, Unesa.

En virtut de la sentència l’executiu haurà de retornar l’import recaptat dels exercicis 2013 i 2014, pel fet que es va exigir el tribut a través d’una disposició reglamentària declarada nul·la per establir una aplicació retroactiva prohibida i incorrent en extralimitació reglamentària.

També s’estableix la devolució del que es va recaptar dels anys 2015 a 2020 en els casos en què no s’hagi dut a terme la revisió prèvia de la concessió administrativa per a l’ús de l’aigua amb finalitats hidroelèctriques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia