Economia

Taurus desembarca en l’automoció amb Nifco

L’empresa d’Oliana compra la filial a l’Estat del grup nipó de components

El grup d’electrodomèstics Taurus s’ha estrenat en el sector de l’automoció amb la compra de Nifco Products España, filial del grup japonès Nifco, per un import aproximat d’11 milions d’euros. Nifco està especialitzada en la injecció de components funcionals de plàstic per a la indústria de l’automòbil.

L’operació s’emmarca en el pla de Taurus que aposta per la innovació i la indústria 4.0. D’aquesta manera, la companyia catalana amb seu a Oliana, a l’Alt Urgell, amplia la seva diversificació i, segons un comunicat, confirma l’aposta per negocis “referents que li aporten know how” per continuar consolidant la seva posició a Europa.

Convençuts que el futur del sector de l’automoció rau ara com ara en el vehicle elèctric, els responsables de Taurus es marquen com a objectiu que la companyia “continuï creixent i formant part d’aquesta nova revolució industrial, basada en la interconnectivitat, l’automatització i la robotització”.

Pel que fa a la filial de Nifco, canviarà el seu nom i passarà a dir-se Tag Automotive. Amb una plantilla de 167 empleats, actualment té la seu a Terrassa i compta amb unes instal·lacions de prop d’11.800 metres quadrats des d’on subministra components a fabricants i multinacionals com Seat, Audi, Volkswagen, Nissan i Volvo.

Des de Taurus van explicar que la Nova Tag Automotive continuarà en la mateixa línia i amb la mateixa estructura de plantilla i direcció. L’entrada de Taurus comportarà, això sí, un més gran suport financer que d’antuvi es traduirà en un pla d’inversió de 5 milions d’euros per tal d’expandir la facturació fins als 30 milions d’euros anuals abans de tres anys.

Dins d’aquesta nova etapa, Tag Automotive assumirà la fabricació de components per al vehicle elèctric, entre els quals la nova plataforma de conducció elèctrica modular (MEB) desenvolupada per a la gamma ID del grup Volkswagen.

Amb 60 anys d’història, Taurus ja té presència en més de 120 països. Les seves marques presents al mercat són Taurus, Mycook, Solac, Casals, Black+Decker, Minimoka, Coffeemotion, Winsor, Taurus Professional, White&Brown, Alpatec, Inalsa, Práctika, Mellerware, Lucky, Turmix, Supra, Richard Le Droff. Taurus Healthcare Division i Taurus Renovables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona