Economia

Sánchez confirma que Espanya demanarà els 70.000 milions en préstecs disponibles en els Fons Next Generation

Els 70.000 milions a crèdit s’han de sumar als altres 70.000 d’ajudes europees directes que arribaran a l’Estat

El resident de govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous que el seu executiu preveu fer ús dels 70.000 milions d’euros de préstecs europeus del Fons Next Generation abans del juny del 2023.

Aquest volum de diners se sumarà als 70.000 milions d’ajudes directes del Pla de Recuperació fins al 2026, dels quals 19.000 ja han arribat a l’Estat. Sánchez ha afirmat que tots aquests recursos suposen que l’Estat rebrà en sis anys el 92% de tots els fons de cohesió que va rebre entre 1986 i 2020, 34 anys.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions a la clausura de l’Spain Investors Day, on ha animat els inversors a desembarcar a l’Estat. Segons Sánchez, durant el primer semestre del 2022 s’obriran 150 convocatòries per a la inversió de més de 17.000 milions d’euros. “Aquest és l’esforç que fem per modernitzar el sector productiu”, ha afirmat.

Sánchez ha destacat que bona part dels esforços de l’executiu es destinaran a combatre el canvi climàtic i a dur a terme la transició energètica. Un fet que segons ha apuntat pot situar l’Estat com a exportador d’energia neta en els pròxims anys.

Sánchez ha apuntat a una recuperació creixent. Ha afirmat que la campanya de la vacunació ha estat “un èxit” perquè els majors de 12 anys amb pauta completa es troben ja en un 92,5% i un 60% ha rebut la dosi de reforç, mentre que el 37% dels nens tenen com a mínim una dosi i espera assolir el 70% a principis de febrer. “És cert que estem davant la variant òmicron, que és menys greu”, ha dit, i “els números apunten a una certa i progressiva estabilització dels contagis”.

En aquest sentit, ha destacat la tasca del personal sanitari i la cooperació. “No estem com fa un any, i amb encerts i errors continuem avançant gràcies a la vacuna i a l’extraordinari comportament i compromís de la societat espanyola i, per tant, amb el màxim compromís hem de començar a dissenyar el pont que ens permeti –quan es pugui– transitar de la pandèmia a una malaltia endèmica”. “No serà immediatament, però aquest moment arribarà”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia