Economia

Montilla inaugura la quarta etapa del reg del Garrigues Sud

El president destaca l'aposta del govern en matèria de regadius per afavorir l'equilibri territorial

La quarta etapa del reg del Garrigues Sud, que comprèn 5.500 hectàrees, de les quals ja n'han entrat en servei 2.600, beneficiarà a 850 regants dels municipis de Bellaguarda, el Torms, la Granadella i Juncosa, amb un pressupost de 30 milions d'euros.

L'obra inaugurada aquest dilluns pel president de la Generalitat, José Montilla i el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, s'afegeix a les tres etapes anteriors que aprofiten l'aigua del riu Ebre i que permet el reg a un total de 10.750 hectàrees de sis municipis, cinc de les Garrigues (Bovera, la Granadella, Bellaguarda, Juncosa i els Torms) i un de la Ribera d'Ebre (Flix)

Montilla, ha explicat que la posada en marxa de la quarta fase del reg del Garrigues Sud correspon, igual que la resta de l'obra ja en funcionament, a tres estratègies, cohesionar la població, perquè el reg permet als veïns dels municipis poder seguir amb l'activitat agrària, cohesionar el territori gràcies a l'aprofitament de l'aigua i serveis junt a les Terres de l'Ebre i finalment combatre la crisi econòmica amb infraestructures que dinamitzen l'economia del territori.

El president ha afirmat que amb l'aposta pels regadius, el govern garanteix l'equilibri territorial i que ha complert amb el seu compromís, amb 19.397 hectàrees de regadiu noves des de l'any 2007 i una inversió de 785 milions d'euros, també s'han millorat 30.699 hectàrees amb 98,1 milions d'euros.

La inversió total per al reg del Garrigues Sud és de 102 milions d'euros, dels quals ja se n'han executat 80 i els 21 restants s'executaran abans del desembre de 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.