Economia

economia

Les estacions d’esquí gironines tanquen l’hivern amb gairebé 900.000 usuaris

També s’han registrat unes 500.000 pernoctacions en el Pirineu gironí entre desembre de 2021 i març de 2022

Les cinc estacions d’esquí i de muntanya gironines han rebut 889.618 usuaris durant aquesta temporada d’hivern, xifra que des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona s’ha qualificat de satisfactòria i que s’aproxima als valors dels mesos anteriors a la irrupció de la pandèmia, quan es va registrar prop d’un milió d’usuaris. Pel que fa a l’ocupació turística en aquesta zona del Pirineu, entre el desembre de 2021 i el març de 2022 s’han comptabilitzat fins a 476.733 pernoctacions, un 15% menys que fa dos anys. Segons han explicat des del patronat en un comunicat, el retorn de visitants i usuaris durant l’hivern a les destinacions pirinenques ha repercutit notablement en l’activitat turística de les comarques de la Cerdanya i el Ripollès.

Des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona han destacat que la nevada tardana del mes de març va permetre allargar l’activitat d’esquí fins a Setmana Santa i que l’afluència de visitants a les comarques pirinenques de la demarcació n’ha possibilitat “una bona recuperació econòmica”. Pel que fa a les estacions, Masella (Cerdanya) ha rebut més de 400.000 esquiadors durant els 150 dies que ha estat oberta. Mentre, les tres instal·lacions gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat –La Molina, Vall de Núria i Vallter– han sumat 476.965 visitants i 144 dies d’activitat.

La Molina (Cerdanya), amb 319.103 usuaris, creix el 9% respecte de temporada 2019/2020; Vallter (Ripollès), amb 82.085 esquiadors, registra un augment del 27% respecte fa dos anys; i Vall de Núria (Ripollès), amb 75.777 visitants, 18.249 dels quals han estat esquiadors, comptabilitza un descens d’un 24% d’usuaris com a conseqüència de la implementació de la política de limitació d’afluència diària de persones a la zona durant l’estiu de 2020 per preservar l’entorn natural de l’espai i millorar l’experiència de viatge dels visitants. Pel que fa a Guils Fontanera (Cerdanya), ha rebut 12.653 usuaris entre forfets d’esquí i raquetes, sent els usuaris d’aquesta darrera modalitat el doble respecte de la temporada 2019/2020.

Acabada la temporada d’esquí, l’estació de muntanya de Vall de Núria seguirà oberta i accessible amb el tren cremallera i el telefèric i anirà oferint les activitats d’estiu habituals, a més de l’oferta lúdica disponible tot l’any (parc lúdic, espais expositius, centre d’interpretació) i els serveis d’allotjament i restauració. Posteriorment, La Molina iniciarà la temporada d’estiu a partir del 18 de juny, i la darrera que obrirà les portes en aquest període serà Vallter, que ho farà el 9 de juliol. L’oferta d’activitats d’estiu és diversa i per a tots els públics: viatges panoràmics en remuntador a diferents punts de les estacions, rutes de ciclisme de carretera o de muntanya en circuits traçats per a tots els nivells, o activitats d’un perfil més lúdic i familiar a la base de les estacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia