Economia

economia

encariment energètic

La inflació de l’abril recula un punt i mig

L’encariment es modera per la frenada del transport i el combustible

La inflació del mes d’abril ha reculat un punt i mig a Catalunya sobretot gràcies a la moderació de preus del combustible, el transport, l’habitatge o el subministrament d’aigua, si bé els preus dels productes de consum han continuat encarint-se. Segons les dades de l’Instituto Nacional de Estadística, l’índex de preus al consum (IPC) català es va situar en un 8%, un punt i mig per darrere del 9,5% del març. Continua sent, però, la segona xifra més alta en la sèrie històrica des del 2002 després del rècord de març.

Els aliments i les begudes no alcohòliques han passat del 6,4% al 8,8% mentre que el tabac i les begudes alcohòliques han passat del 2,9% al 3,2%. També la restauració i l’hoteleria ha registrat increments d’1,3 punts mentre que habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles han moderat l’explosió de preus d’un 17,6% respecte del 28,8% del mes anterior, i el transport se situa en el 12,9% d’un 18,9% previ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia