Economia

Les Terres de l’Ebre rebran 200 milions dels Next Generation

Giró afirma que la xifra sumarà tant els fons gestionats pel govern com els que assignarà l’Estat

S’enfocaran a innovar l’agricultura, el redimensionament industrial i la desestacionalització del turisme

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha dit aquest divendres que la inversió procedent dels fons europeus Next Generation pot arribar als 200 milions als municipis de les Terres de l’Ebre entre els gestionats directament per la Generalitat i els procedents de l’Estat.

El conseller ha proporcionat aquestes dades en l’acte Fons Next Generation: reptes i oportunitats, que ha tingut lloc a la seu de la delegació de la Generalitat a les Terres de l’Ebre i que ha comptat amb més d’un centenar d’assistents, entre empresaris, representants de les associacions empresarials, alcaldes, regidors i entitats del tercer sector.

L’acte forma part de les presentacions que el conseller Giró està fent arreu del país per explicar el repartiment i les oportunitats que generen els fons Next Generation a Catalunya.

Giró ha assegurat que aquests recursos són “un tren que no es pot deixar escapar i una oportunitat per finançar els canvis que l’economia necessita”.

En el cas de les Terres de l’Ebre, aquests canvis afecten especialment la industrialització i la innovació de l’agricultura, el redimensionament industrial i la desestacionalització del turisme.

Per la seva banda, la secretària d’Assumptes Econòmics i Fons Europeus, Matilde Villarroya, ha posat l’accent en la finalitat última d’aquests recursos: “Els Next Generation han definit clarament cap a on s’ha d’anar. Es tracta d’una transformació cap a una Europa més digital, més verda, més resilient i més justa”.

El govern espanyol ha publicat fins avui un total de 32 convocatòries dels fons Next Generation, que mobilitzaran 423,9 milions d’euros. Són actuacions provinents dels fons europeus del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), que representen un 27,4% dels 1.545,3 milions ingressats a Catalunya dels 2.141,5 que té assignats fins al moment.

Pel que fa a les Terres de l’Ebre, fins ara han rebut 4,1 milions d’euros per a projectes impulsats el 2021 i 0,27 milions d’euros el 2022, a través de convocatòries públiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona