Economia

economia

Mercadona compra a Catalunya per un valor de 4.036 milions d’euros

La cadena de supermercats Mercadona va comprar a proveïdors catalans per un valor de 4.036 milions d’euros durant 2021, xifra que suposa 55 milions més que l’any anterior, marcat per la pandèmia. Aquest volum de compres a proveïdors ha estat possible gràcies a la relació comercial que Mercadona manté amb més de 200 proveïdors i més de 1.700 petites i mitjanes empreses d’arreu del territori. Entre altres compres, Mercadona va adquirir 58,5 milions de quilos de fruita –especialment peres, pomes, préssecs i nectarines– a empreses de Lleida i Girona com Catafruit, Nufri, Golden Export, Frifruit, Girona Fruits, Fructícola Empordà, Fruits Sant Miquel, i Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, segons informava la companyia en un comunicat.

La companyia amb seu a València destacava els 2,8 milions de quilos de peix fresc del litoral català comprats a les llotges, els 3,2 milions de quilos de carn de vedella servits per la Cooperativa d’Ivars (Pla d’Urgell) i els més de 156.000 quilos de figues procedents de les comarques lleidatanes. Les compres efectuades a proveïdors catalans van servir per proveir tota la cadena de supermercats de Mercadona a l’Estat, encara que en el cas dels productes frescos un percentatge molt alt es va quedar a Catalunya.

La cadena de supermercats va tancar l’any amb una plantilla de 14.615 treballadors i amb 251 supermercats distribuïts per tot el territori català. D’aquests 251 establiments, 179 han implantat el nou model de botiga eficient, que permet reduir fins a un 40% el consum energètic per un aïllament millor, la il·luminació i la gestió del consum energètic. L’empresa ha seguit continuat les energies renovables, amb la incorporació d’11.500 plaques solars en botigues, blocs logístics i “ruscos” destinats a la venda en línia, que suposen un estalvi de 1.446 tones de CO2 a l’any. A més, ha reformat 17 supermercats i n’ha obert tres de nous. En el marc del compromís social, l’any 2021 la companyia va donar més de 5.300 tones d’aliments i productes de primera necessitat a 157 entitats socials i organitzacions benèfiques amb què col·labora habitualment.

En l’apartat d’inversions, el gegant espanyol del comerç ha injectat 80,2 milions d’euros a Catalunya el 2021, amb iniciatives per optimitzar la logística dels magatzems que té a Abrera (Baix Llobregat) i a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) i per a la plataforma que dona servei exclusivament en línia, situada a la Zona Franca de la capital catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona