Economia

Unió Europea

Macron tanca la porta al Midcat

El president francès considera que és una infraestructura “sense sentit”

Argumenta que no cal un tercer gasoducte perquè els dos existents estan “infrautilitzats”

El president francès, Emmanuel Macron, ha tancat aquest dilluns la porta al gasoducte MidCat perquè considera innecessari construir un tercer gasoducte entre els Estats espanyol i francès.

En una roda de premsa sobre qüestions energètiques, Macron ha assegurat que dona suport a les interconnexions que “tenen sentit” i, a parer seu, el Midcat no en té.

Macron ha argumentat que existeixen dos gasoductes entre els dos territoris que estan “infrautilitzats”. Segons ell, aquestes canalitzacions s’utilitzen des del febrer al 53% de la seva capacitat i a l’agost França ha exportat gas a Espanya i no al contrari.

“Parlo de fets, no de política. Els fets són els que he donat. No hi ha evidències que sigui necessari”, ha dit Macron.

El polític francès ha remarcat que és “factualment fals” que calgui una nova interconnexió de gas entre els dos territoris. “Si hi hagués un ús al 100% dels gasoductes i una necessitat d’exportar gas cap a França o Alemanya, aleshores diria que sí”, ha insistit.

A més, ha dit que no està “convençut” que calguin més interconnexions de gas a Europa i ha recordat l’oposició mediambiental cap al Midcat. Per contra, ha defensat que calen més interconnexions elèctriques amb l’Estat espanyol.

Tot i la seva oposició el MidCat, Macron ha puntualitzat que està obert a reconsiderar la seva posició si el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el canceller alemany, Olaf Scholz, li demostrin amb “fets” que una tercera interconnexió és necessària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia