Economia

economia

El Baix Empordà potencia la presència de dones en el món agroalimentari

El consell comarcal organitza mentories i tutories per reduir les desigualtats de gènere en aquest sector

El Consell Comarcal del Baix Empordà vol potenciar la presència femenina en empreses agroalimentàries. L’objectiu és empoderar les dones que ja treballen en el sector, preparar les dones que busquen feina perquè s’incloguin en aquest àmbit i facilitar l’emprenedoria femenina. Per fer-ho, el consell comarcal ha organitzat set sessions de ’coaching’ entre el setembre i l’octubre on hi participen una quinzena de dones. Es fan trobades en grup, tutories individuals i mentories entre elles per tal d’ajudar a les dones a desenvolupar els objectius laborals i personals. Aquesta iniciativa està impulsada per la Xarxa Agroalimentària del Baix Empordà i forma part dels Projectes Singulars de desenvolupament econòmic local de la Diputació de Girona.

Aquest dimarts al matí s’ha fet la quarta sessió de ’coaching’ del projecte ’Baix Empordà, Dona i Terra’. Es tracta d’una iniciativa que busca reforçar la presència de dones en el sector agroalimentari. El projecte va adreçat a dones que ja treballen en aquest àmbit, emprenedores i empresàries i també dones que estan a l’atur. A través d’aquest projecte s’intercanvien experiències i anècdotes per tal d’aconseguir els seus objectius laborals. Ho fan a partir de sessions grupals on les dones expliquen algunes vivències i també hi ha sessions de tutoria individuals i mentories entre elles. Actualment hi ha una quinzena de persones que participen en aquests tallers. L’objectiu del projecte és reduir les grans desigualtats de gènere que històricament hi ha hagut en l’àmbit agroalimentari. A més, a dia d’avui es troba en recessió pel que fa als llocs de feina que ofereix, tot i la forta vinculació amb el principal motor turístic a la comarca (el turisme). Per això, des de la Xarxa Agroalimentària del Baix Empordà s’ha apostat per aquestes sessions que ajudin a les dones a reforçar la seva presència i mantenir els projectes empresarials que ja tenen en actiu i també facilitar que d’altres dones comencin projectes emprenedors. A més, també es treballa com millorar les opcions d’aconseguir una feina en el sector per a les dones que estan a l’atur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA