Economia

El govern acuita a fer el canvi verd en l’automoció

S’inaugura la primera fira e-Mobility al Circuit de Catalunya com “un aparador” del potencial de la indústria

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va apressar la indústria de l’automoció de Catalunya perquè faci “la transició cap a l’electrificació” i sigui “la protagonista de la descarbonització del sector”. Ho va dir durant la inauguració de la primera edició de la fira e-Mobility Experience, dedicada a la mobilitat elèctrica, que durant aquest cap de setmana es fa al Circuit de Barcelona-Catalunya, una iniciativa que precisament va assegurar que era un “aparador de la indústria de l’automoció a Catalunya”. El president va destacar que el sector està “molt arrelat” al país, fins al punt que n’ha configurat el model industrial.

Aragonès, com també va destacar l’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, va assenyalar que el Circuit, com recull el pla estratègic presentat fa tot just deu dies, vol ser una “una referència de la sostenibilitat ambiental, però també econòmica, un actiu per a la indústria del país, per a la mobilitat verda, per a la innovació i també per a l’entreteniment”.

Van assistir a l’acte el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i la consellera d’Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació, Teresa Jordà. Torrent, que també presideix l’òrgan gestor del Circuit, va assegurar que s’ha aconseguit l’excel·lència organitzant “les competicions més importants del món del motor”, però que calia “anar més enllà” en aspectes de transició verda per aconseguir “la vinculació de la indústria de l’automoció”.

La fira té caràcter experimental, amb la participació de les principals marques de tot tipus de vehicles elèctrics: cotxes, motos, patinets i bicicletes elèctriques. Els visitants poden provar els diferents vehicles, mentre que els més joves també poden pujar a bicicletes elèctriques i participar en videojocs d’educació viària, entre altres activitats. A més, s’hi disputa la CatalunyaRX, la primera prova cent per cent elèctrica puntuable per al Campionat del Món FIA de RallyCross.

LA FRASE

La fira e-Mobility és una gran demostració del que volem els propers anys al Circuit
Roger Torrent
CONSELLER D’EMPRESA I TREBALL

El Nanocar de Silence, una de les atraccions

Una de les presentacions destacades de la jornada va ser la del quadricicle de Silence, la marca catalana que s’ha anat situant en els darrers anys com un referent en motos elèctriques. L’empresa ha d’ocupar una part dels espais que va deixar Nissan a la Zona Franca en un acord que ja va autoritzar la taula de reindustrialització el juliol passat mentre s’espera la resolució del concurs de les empreses interessades a gestionar els antics terrenys, que s’ha prorrogat tres vegades. Tant el conseller Torrent com la titular d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, van provar el Nanocar pel traçat de Montmeló.

Pablo Casado, comercial de Silence, va explicar que el Nanocar té el mateix motor i bateria extraïble que les motos, i hi va afegir que la seva mida fa que “funcioni bé per ciutats com Barcelona”. Té una autonomia de 150 quilòmetres. El comercial en va destacar la “suavitat”, que “permet una conducció més tranquil·la a les persones que tenen una mica de por de la moto”.

En la fira, hi participen altres marques com ara Cupra, Tesla, Toyota, Nissan i Renault.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia