Economia

ECONOMIA

Lagarde reitera que el BCE seguirà apujant els tipus d’interès

La presidenta de la institució econòmica afirma que l’objectiu és que la inflació torni al 2% a mitjà termini

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha reiterat aquest divendres en un videomissatge que la institució reconeix l’impacte que té “sobretot” la inflació i que seguirà apujant els tipus d’interès fins que aquesta torni a l’objectiu del 2%.

“Sé que l’elevada inflació impacta sobre tots, especialment els pobres. Prometo que farem el millor que puguem per reduir la inflació. I ho aconseguirem”, diu Lagarde al seu missatge.

“Pugem els tipus d’interès i els seguirem pujant a un ritme constant fins que (els preus) assoleixin nivells que assegurin un retorn oportú al nostre objectiu del 2% a mitjà termini”, afirma Lagarde.

La inflació als països de la zona de l’euro ha assolit un ritme interanual del 10% després del rècord del 10,5% de l’octubre. El BCE ha pujat els seus tipus d’interès en diverses ocasions els últims mesos i ara estan en el 2,5 %, el nivell més alt des del 2008.

“El 2022 ens hem adonat que el que donàvem per garantit era una cosa preuada. La pau, l’energia barata, l’estabilitat de preus. L’horrorosa guerra de Rússia contra Ucraïna i el seu poble estan causant un patiment humà a un nivell que no esperàvem veure novament en sòl europeu”, diu la presidenta del BCE.

“La guerra està empenyent cap amunt els preus de l’energia, causant també un increment de la inflació a tot Europa”, afegeix Lagarde, que es declara “molt contenta que s’ampliï la família de l’euro”, en al·lusió a l’ingrés de Croàcia a la moneda única des de l’1 de gener.

“El 2023 trobarem la resolució per defensar el que és tan valuós: la pau, la llibertat i la democràcia”, conclou Lagarde en el seu missatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia