Economia

Els preus de l’habitatge nou a Girona creixen de l’1,3%

Segons dades de l’Associació de Promotors de Catalunya, el preu de mitjana és de 317.558 euros

El 82% dels habitatges nous a la demarcació tenen aire condicionat i el 78,1%, placa d’inducció

Segons l’estudi de l’oferta d’habitatge de nova construcció a Catalunya, que ha elaborat l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE), el preu per metre quadrat útil de mitjana a les comarques gironines es va situar en 4.684 euros. Així, la capital de la demarcació, Girona, queda per darrere de Barcelona pel que fa a preu per metre quadrat. Les dades d’aquest estudi, recollides per l’Agència Catalana de Notícies (ACN), surten de l’anàlisi dels principals municipis de la demarcació. Les xifres revelen que comprar un habitatge de nova construcció a la ciutat de Girona el 2022 era un 1,3% més car que l’any anterior. Així, de mitjana el preu volta els 317.558 euros. Per contra, també ha crescut el nombre de metres quadrats que tenen els pisos. De mitjana, les noves construccions d’habitatges plurifamiliars tenen 86,3 metres quadrats, 3,9% més que el 2021. Pel que fa a les cases, a la capital gironina només s’ha construït una casa nova el 2022. Tenia 200 metres quadrats i el preu ha estat de 695.000 euros. El 82% dels habitatges que es construeixen nous a les comarques gironines tenen aire condicionat i el 78,1%, placa d’inducció. A més, el 44% dels blocs de pisos nous tenen una piscina comunitària. Es tracta de xifres superiors a la resta de demarcacions catalanes, segons indica l’APCE.

Dins dels municipis analitzats a l’estudi, la zona de la Costa Brava nord és on hi ha els preus per metre quadrat més alts de tota la demarcació. De fet, aquesta zona té un preu de 5.742 euros per metre quadrat útil. Roses és el municipi més car amb un preu de 6.398 euros per metre quadrat. En segon lloc hi ha Platja d’Aro amb 5.793 i, en tercera posició, Lloret de Mar amb 5.761. Per contra, els municipis amb un preu més baix són Figueres (1.572) i la Bisbal d’Empordà (1.542). De fet, l’APCE remarca la diferència de preus que hi ha entre les zones de la costa i l’interior i la muntanya. En el sector de muntanya, el preu per metre quadrat útil és de 3.517 euros. Els habitatges, però, tenen 127,2 metres quadrats de mitjana i el preu s’enfila als 444.792.

Per altra banda, l’associació de promotors demana a les administracions que accelerin els tràmits per construir habitatge protegit, ja que la gran majoria de pisos construïts en els darrers anys són a càrrec dels privats.

LA XIFRA

82,5
metres quadrats
de mitjana té un habitatge de nova construcció a la ciutat de Girona.

Vint-i-sis hectàrees per a indústries petites a Roses

L’Ajuntament de Roses està tramitant la modificació puntual del pla general d’ordenació urbana (PGOU) que permetrà incorporar al municipi una àrea de reactivació econòmica de 26.385 m² destinats a instal·lar-hi tallers i petites activitats industrials. Es tracta del sector denominat SUD-2, entre la carretera de les Arenes i el rec Fondo. Abans, al vespre, l’alcalde, Joan Plana, i la regidora d’Urbanisme, Sílvia Ripoll, es van reunir amb els propietaris dels terrenys inclosos en el sector per presentar-los els detalls de la modificació urbanística i atendre les seves consultes.

L’àrea proposada per a la nova zona d’activitat econòmica ocupa una extensió de terrenys de més de 26 hectàrees de les 142 que integren sector el SUD-2, situat entre la zona esportiva i els equipaments de Mossos d’Esquadra i de l’institut Illa de Rodes. Un espai considerat idoni atesa la seva proximitat amb la trama urbana del centre de Roses, fet que permetrà un desenvolupament urbà continu i compacte, així com la convivència planificada entre activitats econòmiques –com ara tallers, serralleries o fusteries– i habitatges.

El sector SUD-2, a més, dona compliment als usos marcats pel pla director urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral gironí aprovat per la Comissió Territorial d’Urbanisme i permet tant l’ús industrial com el residencial i el comunitari. La superfície total del SUD-2 és de 142.863 m² i es preveu destinar 26.385 m² a usos industrials, 37.080 m² a ús residencial (amb un total de 429 habitatges, 128 d’habitatge social) i 14.286 m² a equipaments comunitaris, destinant la superfície sobrant a sistema viari i a espais lliures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia