Economia

tribunals

El Suprem recolza que es fitxi en sortir per a prendre cafè o fumar

El tribunal considera que el control d’accés s’utilitzava a l’efecte de seguretat i prevenció de riscos de l’edifici, no de control de jornada

El Tribunal Suprem ha avalat que els treballadors fitxin cada vegada que abandonen el lloc de treball per a prendre cafè o fumar, després de ratificar una sentència de l’Audiència Nacional de desembre de 2019, segons han confirmat Efe fonts jurídiques.

En una sentència datada el passat 22 de febrer, que ha avançat ’eldiario.es’, la sala social desestima el recurs de CCOO contra la sentència de l’Audiència Nacional del 10 de desembre de 2019 sobre una demanda de conflicte col·lectiu presentada pel sindicat contra les gasolineres Galp.

Entre altres coses, CCOO exigia que es declarés nul el còmput de temps derivat de la implantació del sistema de registre de jornada perquè no afectés les pauses per a fumar, prendre cafè i desdejunar, que fins llavors s’integraven com a temps de treball dins de la jornada i no es fitxava ni es descomptava.

Ara, però, l’Audiència Nacional ha considerat que el que quedava provat és que, “si bé en el centre de treball existia un control d’accés mitjançant torns, aquest únicament s’utilitzava a l’efecte de seguretat i prevenció de riscos de l’edifici, no de control de jornada”.

S’havia tolerat fins ara, afegeix la sentència, “per una política de confiança empresarial en virtut la qual cada treballador és responsable de desenvolupar la jornada compromesa, que els treballadors sortissin de les instal·lacions per a fumar o per a prendre cafè, sense que calgui deduir de tal circumstància que l’empresa reflectís aquestes interrupcions de la prestació de serveis com de treball efectiu”. No existia “un efectiu control i seguiment de la jornada desenvolupada per cada treballador”, afegeix, criteri que recolza ara el Suprem, que destaca que no consta que “la pausa per fumar o el cafè fossin temps efectiu de treball”, per la qual cosa no s’ha vulnerat cap precepte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia