Economia

La CEOE veu “populista” la reforma de les pensions

La patronal entén que respon a “la voracitat recaptatòria” del govern de Sánchez

La CEOE ha rebutjat la proposta del govern espanyol de reforma del sistema de pensions que ha plantejat aquest divendres als agents socials després que el Ministeri de Seguretat Social l’hagi acordat amb la Comissió Europea i amb Unides Podem i l’ha titllat de “populista”. “Mostrem la nostra més frontal oposició”, ha dit la patronal en un comunicat, que considera que la reforma respon a una “voracitat recaptatòria” de l’executiu de Pedro Sánchez. “El sosteniment del sistema es fa recaure en els treballadors i les empreses del país mitjançant un augment generalitzat de cotitzacions que minvarà els salaris de tots els treballadors i incrementarà els costos laborals posant en perill la creació de llocs de treball”, afirma l’organització empresarial.

La patronal veu “regressiva en tota la seva extensió” la proposta perquè “implica més anys de treball, més esforç contributiu i menys pensió”. A més, la CEOE considera “inconcebible” que s’hagi assolit un acord amb la Comissió Europea sense un debat previ amb els agents socials en el que veu “una cessió de sobirania sense precedents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia