Economia

economia

Donohoe diu que cal assegurar la resiliència dels bancs arran del cas del Silicon Valley Bank: “Els xocs poden passar”

El president de l’Eurogrup reitera que la UE no té exposició directa amb l’entitat i defensa la “bona salut” del sector

El president de l’Eurogrup, Paschal Donohoe, ha subratllat la importància d’assegurar la resiliència del sistema bancari europeu arran de la fallida del banc nord-americà Silicon Valley Bank, la més gran des de la crisi financera del 2008.

En una roda de premsa posterior a la reunió dels ministres de finances de l’eurozona, celebrada aquest dilluns a Brussel·les, Donohoe ha avisat que casos com aquest “són el recordatori que els xocs poden passar”. No obstant això, el dirigent irlandès ha apuntat que la Unió Europea no té exposició directa amb l’entitat estatunidenca i ha defensat la “bona salut” del sector bancari comunitari.

En la mateixa línia s’ha expressat el comissari d’Economia, Paolo Gentiloni, qui ha assenyalat que casos com el de Silicon Valley Bank recorden que “no estem fora de la incertesa”. En aquest sentit, Gentiloni ha apuntat que Brussel·les segueix “de ben a prop” la situació i que pren nota de les decisions que està adoptant el govern dels Estats Units per fer-hi front.

Preguntats per si el cas de Silicon Valley Bank podria tenir efectes sobre la política de tipus d’interès del Banc Central Europeu (BCE), ambdós dirigents han reafirmat el seu suport a l’organisme i s’han limitat a destacar que la importància que les seves decisions gaudeixin de “plena independència”.

Una setmana després que la Comissió Europea presentés una primera proposta sobre les orientacions fiscals de cara al 2024, els ministres de la zona euro han emès aquest mateix dilluns un comunicat conjunt sobre les regles fiscals apuntant en la mateixa direcció que les recomanacions de l’executiu.

En l’escrit, els dirigents defensen que cal mantenir una política fiscal “prudent” de cara als anys 2023 i 2024 per tal d’assegurar “la sostenibilitat del deute a mitjà termini”. Alhora, subratllen la necessitat de garantir “un creixement econòmic sostenible”, tenint en compte “la transició verda i digital” i les inversions i reformes per mantenir la resiliència del sistema.

Pels ministres de finances de la zona euro, “cal evitar mesures que incrementin de forma permanent el dèficit” i, a la vegada, actuar de forma coordinada per garantir “la igualtat de condicions en el mercat”.

Donohoe també ha apuntat que la taxa inflació acumula quatre mesos consecutius a la baixa. És per això que ha subratllat la importància de començar a adaptar les mesures de suport fiscal a la situació actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia