Economia

El benefici de Caixa d’Enginyers cau un 23% per la incertesa econòmica

L’entitat no veu risc de contagi en la crisi del Silicon Valley Bank

En un any que ha qualificat d’“inusual, complex, peculiar” i “tremendament distòpic” per la volatilitat dels mercats després de la guerra a Ucraïna, Caixa d’Enginyers ha obtingut un benefici net d’11,7 milions d’euros, un 22,7% menys que l’exercici anterior. L’entitat atribueix el retrocés registrat el 2022 a l’incert context econòmic internacional i les caigudes dels mercats de renda fixa i renda variable, tot i que com recull l’agència ACN, el seu president, Félix Masjuan, valora “de forma positiva l’any no tant pels resultats econòmics com per les millores estratègiques, organitzatives i operacionals” que ha impulsat l’entitat. Actualment, Caixa d’Enginyers manté 8.200 milions d’euros en volum de negoci i suma 215.500 socis, després d’anotar-se una alça de l’1,6%. Vol seguir captant clients, per això s’ha bolcat a millorar els serveis al soci.

Com assenyala Efe, el grup és una de les poques entitats financeres que fins ara seguia obrint oficines a l’Estat. Avui en dia compta amb 33 sucursals, 22 a Catalunya i 11 a la resta de l’Estat. Tot i això, el director general de l’entitat, Joan Cavallé, ha explicat en la presentació de resultats del 2022 que després de l’esforç fet en els últims anys per augmentar la seva presència física, ara estan en un període de “digestió” i no tenen previst fer noves obertures a curt termini.

Preguntats sobre els efectes de la crisi provocada per la fallida del Silicon Valley Bank, els responsables de Caixa d’Enginyers descarten que acabi degenerant en una crisi bancària a nivell mundial similar a la caiguda de Lehman Brothers. “No veiem risc de contagi per la via de la liquiditat”, ha assegurat Cavallé, que ha admès haver-se sorprès pel fet que bancs d’aquesta magnitud no tinguessin mesures de ràtios de liquiditat. “Amb el compliment d’aquestes ràtios era impossible que el Silicon Valley Bank hagués fet fallida, s’hagués vist ben clar que la liquiditat estava ben compromesa”, ha defensat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA