Economia

Ecologistes en Acció qüestiona “la viabilitat” d’una planta d’hidrogen i amoníac verd a Flix

El conseller Roger Torrent presentarà aquesta tarda una nova planta industrial al complex químic auestaber

L’entitat presentarà al·legacions al projecte i confia que la ponència ambiental “el tombi”

Ecologistes en Acció qüestiona “la viabilitat” de fer una planta de producció d’hidrogen i amoníac verd al polígon químic de Flix, a la Ribera d’Ebre. El conseller d’Empresa, Roger Torrent, visitarà aquesta tarda el municipi per anunciar una nova planta industrial al complex després que Ercros hagi tancat les últimes fàbriques de producció. A través d’un comunicat que ha fet públic l’ACN, l’entitat ecologista alerta que la producció d’hidrogen verd i amoníac verd no té “un marc normatiu prou desenvolupat” i considera que tindrà un impacte ambiental important “sobre el territori”.

Ecologistes en acció avança la seva voluntat de presentar al·legacions al projecte i expressa la seva confiança que la ponència finalment “el tombi”.

L’entitat explica que va rebre puna petició del Govern, des de l’oficina de Medi Ambient, fa un mes, per “pronunciar-se sobre el projecte” de producció d’hidrogen (H2) i amoníac (NH3) verds al complex químic de Flix, una implantació industrial que es podria fer oficial aquest dilluns a la tarda. L’organització explica que ha enviat un document a la Generalitat on detalla “els dubtes sobre la viabilitat del projecte”, especialment per la inexistència d’un marc normatiu prou desenvolupat que impedeix “abordar una planificació eficaç i efectiva”. Alerten que “s’està creant una xarxa de producció d’H2 quan encara no s’han creat les cadenes de consum” i que pot generar “una nova bombolla” propiciada per grans empreses “atretes pels ajuts i subsidis multimilionaris” de diferents administracions.

L’ús de l’amoníac verd com a fertilitzant, per a Ecologistes en Acció considera suposa “una visió desfasada” de la química “sense visió ecològica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia