Firabril del Perelló es manté com una cita consolidada a l'Ebre

La mel és el producte estrella de la fira, que atreu visitants de tot Catalunya

«Hi ha clients que vénen any rere any directament a aquest estand.» Maria Teresa Benavent, productora de mel del Perelló i expositora a Firabril, no va poder amagar la satisfacció en reconèixer que hi ha visitants de la fira que hi van expressament a comprar la mel al seu estand. Aquest, però, no és un cas excepcional. Firabril del Perelló és una cita que per moltes persones s'ha convertit en un costum, i així ho demostren els milers de visitants que, el cap de setmana passat, hi van acudir. La fira, que promociona principalment la mel, va atraure gent no només de les Terres de l'Ebre, sinó també d'arreu de Catalunya. Tal com va explicar l'alcaldessa del Perelló, Genoveva Margalef, «hi ha gent que ve any rere any, ja que és una fira especialitzada». Això va provocar que, tot i que també s'oferien altres productes, la gent hi anés principalment per comprar-hi mel, tot i que això no és estrany si tenim en compte que el Perelló és el primer productor de mel de Catalunya.

No obstant això, la fira ha crescut i ha ampliat la seva oferta amb activitats relaciones amb altres sectors. És el cas del taller de tast de vins, que l'any passat es va organitzar per primera vegada i, vist el seu èxit, enguany es va tornar a repetir, tot i que aquest cop, amb els vins del celler de Batea. A més, l'Ajuntament cada any ofereix mig estand a cada entitat del poble, i és per això que gairebé totes hi van participar, ja que com va explicar Margalef «els veïns també col·laboren amb la fira». Tot i això, en aquesta edició es van dur a terme activitats tan tradicionals com el concurs de mels o el ja típic sorteig El Seu Pes en Mel.

Els mateixos estands

Tot i que la fira ja fa molts anys que està consolidada, l'èxit d'enguany rau en el fet d'haver pogut mantenir el mateix nombre d'estands, si tenim en compte l'actual situació de crisi econòmica. «Hi ha moltes fires que han perdut expositors, però nosaltres hem igualat el nombre de l'any passat», va comentar l'alcaldessa del Perelló. Margalef també va recordar que no s'amplia el nombre d'estands «perquè no hi caben, ja que quan muntes una fira també s'han de tenir en compte aspectes com l'aparcament». Pel que fa als visitants, Genoveva Margalef va assegurar que any rere any es mantenen, o fins i tot se superen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.