Totes les comarques de Lleida estaran presents al SITC 2009

Tot el turisme de la demarcació de Lleida estarà representat en la divuitena edició del Saló Internacional de Turisme de Catalunya (SITC). Algunes de les novetats d'aquest territori són la marxa nòrdica de l'Alt Urgell, les activitats de foc a l'Alta Ribagorça, els esports d'aventura del Pallars Sobirà o els desconeguts Aiguamolls de la Segarra. El SITC, que se celebra del 16 al 19 d'abril a Fira de Barcelona, tindrà 1.500 expositors de 75 països, repartits en 56.000 metres quadrats, dels quals 225 estan dedicats a Lleida. Enguany el Saló vol potenciar el turisme innovador, de qualitat i proximitat. Aquesta és la segona edició en què totes les comarques de Lleida hi participen directament.

A l'estand 'Ara Lleida' del SITC 2009 s'oferirà tota la informació de la demarcació de Lleida i participar directament d'activitats i degustacions com ara els productes elaborats pels artesans de l'Alt Urgell i el Solsonès, fer un tast de l'oli d'oliva verge extra de les Garrigues, veure com treballen els puntaires d'Hostafrancs (Segarra), els artesans tèxtils del Pallars Sobirà i gaudir de cercaviles per promocionar el Centre d'Observació de l'Univers del Montsec (Noguera), el Mercat Romà de Guissona (Segarra) i els gegants de Solsona.

A més, el matí del dia 16 d'abril un grup de trenta excursionistes sortiran a fer una ruta per Barcelona practicant la marxa nòrdica per donar a conèixer aquesta nova oferta de l'Alt Urgell.

D'entre les novetats més destacades que presentarà Lleida, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell presentarà la guia de la Marxa Nòrdica de la Seu-Alt Urgell, amb nou itineraris que lliguen l'esport, la salut i la natura, dissenyats per fer específicament en marxa nòrdica, una modalitat pionera a l'Alt Urgell. La Segarra, per la seva banda, donarà a conèixer dos espais naturals idíl·lics desconeguts amb una gran riquesa excepcional pel que fa al seu hàbitat, com ara la Bassa de Palouet i els Aiguamolls de Granollers, situats als municipis de Massoteres i Torrefeta i Florejacs. Enguany la ciutat convidada al SITC és Perugia, la capital de la regió italiana d'Umbria i un indret conegut com el cor verd d'Itàlia, ja que és una de les poques regions que no té mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona