Economia

L'Ajuntament de Sant Celoni aplicarà un recàrrec de fins al 50% d'IBI als habitatges buits

L'Ajuntament de Sant Celoni elaborarà un registre dels pisos buits que hi ha a la ciutat als quals pretén aplicar un recàrrec de fins al 50% de l'IBI a partir de l'any que ve.

Segons fonts municipals, amb aquesta mesura el consistori espera incentivar la sortida al mercat de lloguer de pisos buits i facilitar l'accés a l'habitatge dels col·lectius més desafavorits.
Per poder fer aquest registre abans és necessari realitzar i aprovar un reglament que concretés quan es considera que un pis està buit i en quins casos no és així.

El regidor d'Habitatge de Sant Celoni, Carles Mas, ha explicat el doble objectiu del reglament és "donar un missatge als propietaris que té més avantatges socials llogar el pis que deixar-lo buit i, a la vegada, donar un missatge a tots els veïns de Sant Celoni que s'està treballant amb totes les eines possibles perquè el dret a l'habitatge sigui una realitat".

Aquesta proposta ha estat impulsada pel grup municipal de CUP (a l'oposició) i ha comptat amb el suport dels altres dos partits representats al consistori, CiU (al govern) i PSC (a l'oposició).

Segons el reglament aprovat a Sant Celoni, un pis està buit si ningú no hi resideix més de nou mesos l'any, però no seran buits amb caràcter permanent els que estiguin ocupats més de 3 mesos l'any.

"Tampoc no es consideraria buit un pis que és segona habitatge, ni aquells que estiguin inclosos en la borsa de lloguer que impulsa l'ajuntament", explica Mas.

A més, tampoc no es considera buit un pis si el propietari té un contracte de lloguer en vigor de més de tres mesos l'any.

Aquest reglament es troba actualment en exposició pública fins a febrer, quan es posarà en marxa el registre d'habitatges desocupats de Sant Celoni, que segons els primers càlculs de l'ajuntament serien al voltant del centenar de pisos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.