Economia

Hamelin casa Enri i Elba per posicionar-se

sinergies Enri i Elba i Enri 2000, la societat productora de manipulats de paper a l'Estat espanyol des del 2011, s'han unit com a Hamelin Brands per aprofitar recursos marca La línia de la marca Oxford aporta la imatge del grup d'empreses, pertanyent al grup francès Hamelin, que és capdavanter del sector gràcies al ventall d'oferta i a la qualitat

Enri continua sent la societat capdavantera dels productes de paper i, des del gener, ho fa seguint una estratègia nova, per mitjà d'una societat el resultat de la qual és la unió d'Enri amb Elba, una empresa que també és capdavantera dels productes d'arxiu que el grup Hamelin va incorporar l'any 2000. Aquesta unió, efectiva des de primers d'any, representarà un posicionament del grup més bo en les llibreries gràcies a l'aprofitament de les sinergies. Aquestes sinergies serviran per fer-se més visibles a les llibreries. La visita comercial esdevindrà més rendible i es donarà un ventall més ampli d'oferta al comercial que faci la visita: podrà vendre la marca Oxford –líder en llibretes d'Enri–, Elba –dedicada a l'arxiu i oficines i Carson, coneguda com a Guarro Canson, dedicada a papers creatius, per a escolars, fotogràfics i per a artístics i tècnics. Les cartolines Iris són, a més, un producte clau i líder.

Pel que fa a la continuïtat del quadern escolar tradicional, la gran aposta d'Enri per posicionar-se com a gran marca són diverses gammes d'Oxford, amb què ofereixen productes específics amb característiques i funcionalitats, i amb un disseny de la fulla que consisteix en un requadre en color que permet identificar-la visualment. Un dels valors afegits d'Oxford és la qualitat del paper exclusiu, setinat i extrablanc, que no deixa traspassar la tinta, a més dels acabats de gran qualitat. Però la innovació en els quaderns no queda només en la mera imatge sinó que també es troba en les funcionalitats: es tracta d'un quadern “nòmada” que porta una carpeta incorporada i fins i tot un quadern amb separadors movibles que permeten crear seccions. També fan especialitats didàctiques com la llibreta per estudiar anglès, amb un índex per vocabulari, fulls de gramàtica incorporats, plantilles per aprendre a escriure i llibretes de vocabulari.

Una mina de fa anys

Un valors afegit que es pot donar a un producte tan aparentment senzill com una llibreta és la llicència. És a dir, la incorporació de la imatge d'uns dibuixos animats o d'una pel·lícula del moment en aquest producte. Si bé sempre ha estat una aposta arriscada, ja que s'ha d'endevinar que aquella llicència funcioni, si ho fa, té un nombres de persones concret i assegurat i esdevé un negoci rendible. El risc és que els dibuixos agradin, o bé que el propietari d'aquesta llicència, a qui se li han de pagar uns drets o cànons per utilitzar-la, accepti que la facin servir, és a dir: ells també trien. Si bé cada any l'empresa ofereix cap a 10 llicències al mercat, es compta que 4 o 5 funcionen –i ho poden fer amb èxit aclaparador– i que, per tant, compleixen les expectatives de l'aposta. L'inconvenient de la llicència pot ser l'excés d'oferta. Santiago Osset, director de la planta d'Enri a Flaçà, explica que “si satures massa la llicència ja no té èxit” i posa l'exemple de la de Harry Potter, que s'ha pogut veure pertot arreu. Enri va ser pionera pel que fa a llicències i les ha anat llançant des dels anys 70.

Si bé el sector paperer fa anys que està en crisi, cal dir que a Enri aguanten el tipus pel que fa al material escolar, tot i que potser no en material d'oficines, ja que hi ha empreses que tanquen. Per això, fa temps que treballen en fórmules com el Papershow o l'Easybook, que funcionen gràcies a un llapis que “llegeix” l'escriptura i la passa a l'ordinador i s'aconsegueix “casar” l'escriptura tradicional i l'ordinador.

Ecocertificat

Tot allò que fa referència al paper fa anys que genera un debat mediambiental. Enri està adherida a Paper by Nature, una certificació que garanteix que aquella respecta el medi ambient en tot el procés, que garanteix la reducció al mínim del CO2, i que tracta els residus.

100
treballadors
són els que té actualment tot el negoci.
80
fulls
són els que tenen les llibretes més clàssiques, de la mida del foli.
60
quaderns al minut
són els que poden sortir de la planta de Flaçà
1.600
quilos
és el pes d'una bobina de paper abans d'haver estat transformada en llibretes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA