Economia

tarragonès / baix penedès

Vaga dels escombriaires a nou municipis

Els 75 treballadors de Cosbapsa i Andrés Alcántara es queixen que no els paguen

Els 75 escombriaires de l'empresa Cosbapsa i Andrés Alcántara, que presten servei a set municipis del Camp de Tarragona i dos del Penedès, van iniciar ahir una vaga indefinida de recollida d'escombraries que ha convocat CCOO per l'impagament dels seus salaris des de fa tres mesos. Segons el secretari d'organització del sindicat, Manuel Ruiz, tots els treballadors afectats van seguir l'aturada, convocada a partir de la mitjanit. Ruiz ha criticat que ara per ara “no hi ha notícies de l'empresa”, amb la qual no han tingut cap reunió per intentar solucionar el conflicte des que, el 20 d'abril passat, es va convocar la vaga. Durant més d'un any, els 75 treballadors que operen a Torredembarra, Roda de Barà, Creixell (Tarragonès), l'Arboç, Bellvei, Llorenç del Penedès, Bonastre (Baix Penedès), la Torre de Claramunt (Anoia) i Sant Joan de Mediona (Alt Penedès) ja havien tingut problemes per cobrar, però la situació s'ha agreujat des del gener, quan van deixar de percebre les nòmines. A més, la confiança a cobrar a l'abril és nul·la, ja que hi ha una ordre d'embargament del Ministeri d'Hisenda i de la Seguretat Social per més de 750.000 euros contra l'empresa, segons CCOO.

Ruiz, que es troba concentrat en un piquet davant de la seu de Cosbapsa, també ha criticat “l'actitud de l'Ajuntament de l'Arboç, que té dos camions de l'empresa en dependències municipals”. Per a ell, “caldria preguntar a aquests ajuntaments per què permeten la situació si ells paguen l'empresa i Cosbapsa no ens abona les nòmines”. Ruiz denuncia que es tracta d'“un incompliment de contracte”, per la qual cosa es mantindrà la vaga indefinida fins que “canviï l'actitud de l'empresa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.