Gran angular

ACC1Ó, l'agència al costat de l'empresa

L'entitat ajuda les companyies a triar l'opció més encertada per adaptar-se als nous escenaris

L'agència compta amb 34 Centres de Promoció de Negocis al món

Per afrontar els canvis que de l'entorn econòmic, les empreses catalanes han de prendre decisions estratègiques i adoptar eines que els permetin adaptar-se amb èxit als nous escenaris. Per a una empresa, la resposta immediata és l'obertura als mercats estrangers. D'altres han de fer un esforç en la reestructuració del seu model de negoci per augmentar l'eficiència i millorar l'orientació al mercat.

En aquest context, ACC1Ó, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana, hi juga un paper clau, amb una llarga trajectòria de suport al teixit empresarial de Catalunya. Adscrita al Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, l'objectiu d'ACC1Ó és identificar les necessitats de les empreses i oferir-los una resposta adequada perquè es diferenciïn. Els serveis de l'agència es divideixen en tres eixos fonamentals: la innovació, la internacionalització i l'estratègia empresarial. La innovació, entesa com a canvi que prové d'una nova idea, producte, concepte, servei o activitat de negoci, i que introdueix en l'empresa un augment de la productivitat. La internacionalització, com a via per arribar a altres països, sigui per mitjà d'exportacions o inversions en nous mercats. I l'estratègia empresarial, per enfortir l'estructura interna de l'empresa i identificar oportunitats de millora en la gestió.

A ACC1Ó acompanyen les empreses catalanes en els processos i posen a la seva disposició les eines per potenciar-ne la competitivitat. Treballen, doncs, per millorar el suport estratègic al teixit empresarial català davant els reptes globals.

Delegacions a Catalunya i al món. A l'agència disposen de sis delegacions a Catalunya i d'una xarxa pròpia de 34 centres de promoció de negocis repartits pel món, que des de localitzacions estratègiques, s'encarreguen d'identificar oportunitats de negoci per a l'empresa catalana. Barcelona, Girona, Manresa, Tarragona, Lleida i Terres de l'Ebre disposen d'experts d'ACC1Ó que detecten les capacitats i necessitats d'innovació i internacionalització de l'empresa i els aporten solucions.

Millorar la gestió de la pime. Moltes petites i mitjanes empreses s'adonen que ens trobem en una realitat nova i que els cal modificar els processos de gestió, però no saben per on començar. La crisi ha fet augmentar la necessitat de l'empresa d'adaptar-se a l'entorn per tirar endavant i diferenciar els seus projectes.

Per donar resposta a aquestes necessitats, a ACC1Ó han posat en marxa el programa 360º Competitivitat, una eina per augmentar la competitivitat i el creixement de l'empresa mitjançant la realització d'un procés de reflexió del seu model de negoci, que es concreta en la definició d'un pla estratègic a mitjà termini i en la implementació de millores operatives en les diverses àrees funcionals de l'empresa.

El servei 360º Competitivitat s'estructura en dues fases. La primera és una fase participativa en què l'empresa contrasta la seva experiència amb altres empresaris. Durant la segona fase, l'empresa disposa d'un consultor especialitzat que es desplaça a la seu de l'empresa per assessorar-la in situ, i ajudar-la a implementar les millores operatives que s'han identificat a la primera fase.

A ACC1Ó ja ha treballat amb 560 projectes de millora del model de negoci.

Un any després de la seva participació en el programa 360º Competitivitat, les empreses han passat de reduccions d'un 10% en el nombre de treballadors i d'un 15% en la facturació en el període 2008-2009, a augments d'un 10% en el nombre de treballadors i d'un 6% en la facturació. Les principals àrees treballades per les empreses han estat l'estratègia (38%), el màrqueting i les vendes (35%), les operacions (13%), i l'organització i RRHH (10%).

cas d'èxit

La gestió del talent, clau per a la competitivitat

Millorar el desenvolupament del negoci fomentant la participació de tot el personal és la base sobre la qual Minuartia va plantejar el seu pla nou de negoci després d'haver participat al programa 360º Competitivitat. L'empresa vallesana, consultora ambiental, ha entès que la gestió de les persones és clau en el creixement de l'empresa.

Carme Rosell, directora i sòcia fundadora, explica que “la participació de tot el personal tant en la definició de l'estratègia com en el pla de desenvolupament de competències laborals ens ha permès que tot l'equip treballi orientat a resultats, millorant la competitivitat i la qualitat dels nostres serveis”. El programa ha dotat Minuartia d'eines imprescindibles perquè una petita empresa pugui consolidar la seva trajectòria, expandir mercats i afrontar els reptes de la innovació i el desenvolupament de serveis nous.

EL GUARDÓ

La Unió Europea ha premiat Catalunya amb el distintiu de Regió Emprenedora 2012, que distingeix les regions compromeses amb el suport a les pimes i els emprenedors. El guardó reconeix, per sobre de tot, el compromís en l'aplicació de directives europees. El principal ens executor d'aquestes mesures a Catalunya és ACC1Ó, que a Catalunya lidera la xarxa europea d'assessorament a la pime Enterprise Europe Network.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona