Economia

empresa

L'empresa Vergés engega un pla per estendre's a Anglaterra i Alemanya

L'empresa de Tortellà també preveu arribar al nord d'Àfrica

La firma es fixa l'objectiu d'augmentar un 25 per cent la facturació

L'empresa Vergés, amb seu a Tortellà, ha engegat un pla estratègic de dos anys per augmentar les vendes a l'estranger. Actualment, la firma ja té presència a l'Estat francès –sobretot, al sud– i ara es vol estendre a altres països europeus (com Alemanya i Anglaterra) i al nord d'Àfrica. L'empresa fa més de 40 anys que fabrica cadires i taules per a hostaleria, i aquest 2012 ha ampliat l'activitat amb mobiliari per a habitacions d'hotel. Un dels accionistes, Esteve Vergés, assegura que l'única via són els mercats exteriors, perquè les vendes a Catalunya i a l'Estat han caigut més d'un 20% d'ençà que va començar la crisi.

Vergés disposa d'una planta de 8.000 metres quadrats a la zona industrial de Tortellà. Creada l'any 1970, l'empresa s'ha especialitzat a fabricar cadires i tota mena de mobiliari. La part de producció es divideix en tres seccions diferenciades: fusteria (on es munten les estructures), pintura i entapissats. Anualment, d'aquestes instal·lacions en solen sortir de 45.000 a 50.000 unitats que porten el segell de Vergés.

Segons indica un dels propietaris, Esteve Vergés, per vèncer la competència en el sector, l'empresa ha apostat per especialitzar-se. “No hem entrat a competir amb el producte de baix cost”, va precisar. Per això, si cal, els seus operaris es desplacen arreu (aquesta mateixa setmana han anat fins a París) per equipar els establiments.

La majoria de les vendes de Vergés es fan a Catalunya (un 40%). El 60% restant es divideix a parts iguals entre l'Estat espanyol i el francès. Sobretot, en aquest, en els últims sis anys, Vergés ha portat a terme projectes a tota la part del sud, tot i que també n'ha fet a Lió, a París i –fins i tot– a Normandia.

El pla estratègic de Vergés aposta clarament per l'exportació. “Aquest camí i les vendes a través d'internet són les sortides que ens queden, perquè els mercats interns estan estancats”, va indicar Esteve Vergés. I també hi va afegir: “S'ha de tenir en compte que d'ençà de l'inici de la crisi, les nostres vendes a Catalunya i a l'Estat espanyol han baixat fins a un 25%.”

El pla estratègic s'ha fet per d'aquí a 2 anys (acabarà a principi del 2014) i té dos eixos bàsics. Per una banda, consolidar la presència de Vergés a l'Estat francès i estendre's a més països d'Europa (sobretot, Alemanya i Anglaterra). Per l'altra, ja amb vista al 2013, mirar d'obrir mercat al nord d'Àfrica (Marroc i Algèria). Paral·lelament l'empresa també ha ampliat l'activitat amb una línia de mobiliari.

LES XIFRES

50.000
és el nombre
d'unitats que anualment produeix l'empresa Vergés, que té la seva seu a Tortellà.
40%
de les vendes
són les que fan a Catalunya i el 60% es divideix a parts iguals entre l'Estat espanyol i el francès.

Un catàleg amb 530 referències i 44 treballadors

Amb aquestes actuacions, recollides al pla estratègic, l'empresa Vergés s'ha fixat l'objectiu d'augmentar un 25 per cent la facturació d'aquí a dos anys. Això suposarà,. segons els representants de l'empresa, tornar a tenir dades d'abans de la crisi. La factoria va tancar l'exercici del 2011 vorejant els 5 milions d'euros de facturació. “D'ençà de l'inici de la crisi les vendes ens han disminuït, però fa dos anys que més o menys les hem aconseguit estabilitzar”, va dir Esteve Vergés.

Actualment Vergés té una plantilla de 44 treballadors i disposa d'un catàleg d'unes 530 referències. Entre les últimes novetats que ha tret al mercat, hi ha una cadira feta amb una mena de vidre plastificat, les mostres de la qual ja han enviat a Rússia i a l'emirat de Dubai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.