Economia

La Unió de Llauradors demana compensacions pels viticultors

La collita de raïm baixa un 21% respecte de l'exercici anterior al País Valencià

S'espera que l'hectograu no baixe de 4,5€

La Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià, preveu una baixada mitjana de la collita de raïm d'un 21% respecte de l'exercici anterior. A les denominacions d'origen de Requena-Utiel i Alacant, la minvada pot ser del 20%, del 24% a València i, a Castelló, s'hi preveu que es mantinga una producció semblant a la de la campanya del 2011.

Dels 294 milions de quilos de la passada campanya, pot passar-se enguany a 233 milions en l'actual. La collita ja ha començat en algunes contrades, degut a l'avançat estat de maduració del raïm provocat per la persistent sequera.

Val a dir que, per subzones, la més afectada serà la corresponent a la denominació Alto Túria, amb un descens previst de vora el 40%. També s'hi veurà afectada la Marina Alta amb una disminució prevista del 30% respecte d ela campanya anterior. No obstant això, la Unió assegura que tot i que baixarà el volum de producció, no passarà igual respecte de la qualitat del raïm collit, donades les característiques de la planta i l'absència de malalties d'aquesta.

Així les coses, aquesta organització agrària confia amb que l'Administració autonòmica estudie compensacions als productors vitivinícoles perquè el preu de l'hectograu no baixe de 4,5€, am la qual cosa, el llaurador rebrà al menys, 0,30€ per cada quilo de raïm collit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.