Empreses

Llet Ato inverteix 30 milions d'euros per ampliar i modernitzar la planta de Vidreres

El president del govern català, Artur Mas, va inaugurar dilluns les noves instal·lacions ampliades i millorades que Llet Ato té a Vidreres (Selva), on el grup ha invertit 30 milions d'euros.

Entre les millores destaca la instal·lació d'una línia nova d'envasament, que el grup assegura que és “primícia mundial”, l'automatització del sistema de recepció, la construcció d'un magatzem automatitzat i la millora de la depuradora de la planta. Segons va explicar Jaume Pont, president de Llet Ato, la factoria té una superfície construïda de 12.000 m² i una producció anual de més de 120 milions de litres de llet, que s'envasen sota les marques Ato Natura, Central Lechera Asturiana i altres de distribuïdor.

La casa lletera catalana, amb més de 70 anys d'història, està en mans d'un grup de ramaders gironins i lleidatans que van crear la societat Natura Llet (amb el 60% del capital) i de Corporación Alimentaria Peñasanta SA (Capsa), que en té el 40% restant.

Les instal·lacions de Vidreres eren una antiga planta de Ram, que Ato va comprar a Puleva l'any 2000.

En l'acte d'inauguració, el president d'Ato va recordar l'origen de l'empresa, “fundada el 1970 per una família catalana de soca-rel, la família Balcells”, i va fer un repàs de la història de l'empresa, que ara té una “majoria de capital català”. El president Mas, al seu torn, va encoratjar a consumir productes del país.

Les explotacions ramaderes que subministren llet a la planta són SAT Sant Mer, de Vilademuls; Can Costa de Manol, de Lladó; Mas Guri, de Cassà de la Selva; Granja El Trèvol, de Vilobí d'Onyar; Mas Bes, de Salitja; Mas la Coromina, de la Vall d'en Bas, i Granja Sant Josep, d'Almacelles (Segrià).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona