Economia

Gerió entra en el món de les gelatines

L'empresa produeix més de 500 milions de caramels i el seu principal mercat és l'Estat espanyol

La nova gamma de caramels combina fruita, xocolata i mel

Configirona, empresa elaboradora dels coneguts caramels Gerió, ha entrat en el món de les gelatines i acaba de treure al mercat una nova gamma de caramels que combina fruita, xocolata i mel. La base d'aquests caramels és l'agar-agar, una gelatina rica en minerals, proteïnes, vegetals i fibra “i que no aporta calories”. “El seu origen vegetal és l'alga vermella, molt coneguda en països com ara el Japó. És idònia per a les persones que no volen consumir gelatines d'origen animal”, explica el director general de l'empresa, Joan Saguer, que assegura que per la tipologia del caramel és apta no només per als mercats occidentals, sinó també per als àrabs i fins i tot per al jueu. Els nous caramels Jelly Agar-Agar Gerió han sortit al mercat amb set gustos diferents: plàtan, préssec, taronja, maduixa, móra, cirera i meló i tots estan elaborats amb un 25% de suc de fruita. També es farceix amb mel o pot portar un bany de xocolata.

L'empresa també traurà, aquest any, una nova gamma de caramels tous que “combinaran llet i suc de fruites”. “És a dir, seran un toffee amb gust de fruita”, comenta Saguer.

El catàleg de Gerió té unes 500 referències i produeix més de 500 milions de caramels. Hi ha des de caramels històrics de la marca (com ara els durs amb gust de fruita, mel o eucaliptus) fins a tot un assortiment amb sabors i formes més arriscades (toffees, amb licors o caputxinos). I entre tots aquests productes, Saguer destaca el caramel farcit de mel –“que té molt d'èxit perquè ens hem quedat sols fabricant-los”–, els minicaramels –“una mida en què Gerió va ser pionera en el mercat i amb què l'empresa va començar a avançar tecnològicament”– i també els bombons que es prenen de cortesia amb el cafè. Aquests darrers surten a milers des de la factoria de Bonmatí, on l'empresa té una línia exclusiva dedicada a fabricar-los.

El 90 per cent de la producció de Gerió són les botigues de llaminadures i el seu principal mercat és l'Estat espanyol. “Ens hem especialitzat en aquest segment, i tradicionalment ens dirigim més a un públic adult”, indica Saguer.

Actualment, l'empresa Configirona exporta directament entre un 10 i un 12 per cent de la seva producció. Sobretot, les vendes a l'exterior se centren en l'Estat francès (en aquest país, els seus productes es poden trobar principalment en hipermercats), però l'empresa també té presència a Austràlia, la Xina, Anglaterra, Itàlia o Bèlgica a través de petits distribuïdors. A més, com que la planta té acords amb empreses i distribuïdors internacionals, això fa que els seus caramels es puguin trobar en molts punts del planeta (omplint caixes de record o en d'altres formats). Entre els objectius que s'ha marcat l'empresa hi ha créixer més a l'exterior.

LES XIFRES

12
per cent
és l'exportació de Gerió. El seu principal mercat a l'exterior és l'Estat francès i ven a hipermercats.
500
referències
és el catàleg de l'empresa gironina. L'empresa té actualment una trentena de treballadors.

Una empresa amb 75 anys d'història

Configirona celebra aquest any el seu 75è aniversari. Va néixer l'octubre del 1939, segons assegura Saguer, que disposa d'un certificat d'alta de l'empresa en què consta que un grup de confiters de Girona es van ajuntar en un obrador al carrer Joaquim Vayreda de Girona. Allà, hi feien caramels, xocolata i torrons. El grup es va acabar dividint. Uns feien caramels i els altres, xocolata. “Entre el 1956 i el 1957, els qui s'encarregaven de fer els caramels van haver de tancar i el pare, que aleshores feia de flequer a Castellfollit de la Roca, tenia ganes de canviar d'aires i va comprar l'empresa”, assegura. Pocs anys després, la producció es va traslladar al carrer Alacant, al Mas Xirgu i, d'aquí, “amb les obres del TAV, el Ministeri de Foment ens va forçar a traslladar-nos”. El 2007, l'empresa iniciar el traslladat a Bonmatí a una de les naus de l'antiga tèxtil Levi's. Primer ho va fer amb les oficines i ja hi són plenament des de fa tres anys. Ocupa uns terrenys de 20.000 m² i la planta de producció és de 7.500 m².



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia