Economia

El servei d'ocupació de Girona va oferir prop d'un miler de llocs de treball

Unes 2.000 persones van passar per l'ens municipal per rebre-hi formació per a la recerca de feina

La borsa en línia va arribar als 14.500 usuaris

El Servei Municipal d'Ocupació (SMO) de Girona va poder oferir prop d'un miler de llocs de treball durant l'any passat. Així ho va certificar la directora del centre, Eva Fortià, dilluns passat quan el Consell Municipal d'Educació va fer-hi la sessió plenària. En aquest sentit, Fortià va concretar que aquests 994 llocs de treball es van aconseguir gràcies a la feina dels prospectors empresarials del servei, que busquen a través de les firmes i empreses gironines la possibilitat d'aconseguir nous contractes per als aturats i ciutadans de la capital gironina que busquen feina. Aquestes oportunitats laborals es van aconseguir gràcies al fet que els prospectors van saber trobar 769 ofertes que suposaven prop d'un miler de llocs de treball.

Més de 2.000 persones

La màxima responsable del SMO de Girona també va explicar que durant l'any passat van passar de manera presencial pel centre situat a Sant Narcís prop de 2.000 persones per rebre assessorament o formació en la recerca de feina. Fortià va destacar que “és una xifra força important perquè si la ciutat té uns 7.000 aturats suposa que passa per aquí un terç de la població en situació d'atur”.

Fortià subratlla l'impacte laboral que suposa la feina que es fa des del Servei Municipal d'Ocupació de Girona i l'esforç que es dedica cada any per millorar els mecanisme per trobar feina als aturats. Fa uns quinze anys que el servei millora l'ocupació dels ciutadans de Girona.

LES XIFRES

769
ofertes de treball
van trobar els prospectors empresarials, que van generar fins a 994 llocs de treball.
2.000
persones
van passar de manera presencial pel SMO durant el 2014, una xifra que suposa un 30% dels aturats.

La borsa en línia té prop de 14.500 usuaris

Una de les dades que va revelar Fortià és que les inscripcions a la borsa de treball en línia del Servei Municipal d'Ocupació van arribar pràcticament a les 14.500 durant l'any passat. Això suposa que els 1.000 llocs de treball que es van arribar a trobar en empreses de l'entorn de la ciutat i a la mateixa capital van ser molt insuficients per cobrir la creixent demanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia