Economia

El sector de la construcció reactiva la creació de llocs de treball al Baix Penedès

És la segona comarca catalana que genera més ocupació en el sector de la construcció

Ho diu el darrer informe Adepg de conjuntura econòmica

El mateix sector de la construcció que arran de la crisi de la bombolla immobiliària va enfonsar el Baix Penedès, que es va convertir en una de les comarques amb més atur de Catalunya, s'ha tornat a convertir en un aliat per a la reactivació de l'ocupació en aquesta comarca.

Segons l'avanç del darrer informe Adepg de conjuntura econòmica, el Baix Penedès és la segona comarca catalana que avui genera més llocs de treball, paradoxalment, en el sector de la construcció, amb un percentatge que arriba al 12,4% aquest any. Aquesta dada és doblement significativa si tenim en compte que just fa un any aquest mateix sector destruïa llocs de treball. En el conjunt de Catalunya, el Baix Penedès és avui la novena comarca amb millor comportament de l'ocupació, malgrat que un 22,53% (9.022 persones) continuaven sense tenir feina el juliol passat.

Segons les darreres dades facilitades per la Generalitat, el Montmell era al juliol la població amb una taxa d'atur més elevada (33,69%), seguit de Santa Oliva (28%), la Bisbal (26,88%) i Albinyana (25%). A la capital, el Vendrell, l'últim índex publicat situa l'atur en un 21,91% de la població, mentre que a Calafell i Cunit el percentatge s'eleva gairebé al 23%. A l'altre extrem, els municipis del Baix Penedès amb menys atur són Llorenç del Penedès (13,86%) i Banyeres del Penedès (18,32%).

Una tendència optimista

L'avanç de l'informe de conjuntura econòmica que publicarà al setembre l'Associació d'Empresaris de l'Alt Penedès,
el Baix Penedès i el Garraf (Adepg) confirma una tendència optimista quant a la recuperació econòmica del Baix Penedès, com ho demostra el creixement que ha registrat en el conjunt de tota la comarca la taxa interanual d'ocupació, que del 2-3% en què se situava el 2014 ara és del 4-5%. A més, aquesta dada és reforçada pel fet que la majoria d'aquests nous llocs de treball que es creen són assalariats (5,1%).

Pel que fa al sector de la indústria, en els primers sis mesos d'aquest any també hi ha hagut un increment significatiu de l'ocupació, del 6,1%, mentre que el sector de serveis és el que ha experimentat un creixement més moderat, del 3%. En aquest mateix sector, els transports i les comunicacions són l'activitat que genera més llocs de treball (14,4%), mentre que el comerç –l'activitat que dóna més feina– continua estancat amb un tímid creixement de l'1,6%. L'Adepg publica l'informe de conjuntura econòmica des del 2005, ara dos cops l'any, amb el suport de La Caixa i la Diputació de Barcelona.

LES XIFRES

12,4
per cent
de creació de llocs de treball en el sector de la construcció al Baix Penedès des del gener del 2015.
4-5
per cent
és la taxa interanual de creació d'ocupació acumulada al Baix Penedès en els sis primers mesos de l'any.
9.022
persones
hi havia registrades a l'atur al Baix Penedès el juliol del 2015, un 22,53% de la població.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia