Economia

Un veí de Térmens mor en un accident laboral en bolcar el vehicle elevador

L'accident es va produir a les instal·lacions de la cooperativa Actel

Lleida havia experimentat un lleuger descens de la sinistralitat laboral en el primer semestre

Dimarts a la tarda, un veí de Térmens de 48 anys, Joan Vergé González, va perdre la vida en un accident laboral a la central hortofructícola que l'empresa Actel té a la mateixa localitat de la comarca de la Noguera.

L'accident, segons van informar els Mossos d'Esquadra, es va produir quan el treballador va quedar atrapat, per causes que es desconeixen, en bolcar el carretó elevador que conduïa. Vergé va quedar atrapat i els serveis d'emergències no van poder fer res per salvar-li la vida. L'accident es va produir cap a les sis de la tarda.

La Policia ha obert una investigació per tal d'aclarir les causes del sinistre i ha posat els fets en coneixement del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer i del Departament d'Empresa i Ocupació.

Actel Grup ha enviat una nota en la qual l'empresa lamenta el tràgic succés i en què expressa el condol a la família de la víctima.

Malgrat que a la demarcació de Lleida durant els sis primers mesos de l'any (fins al 30 de juny ) les xifres de sinistralitat són lleugerament inferiors que en el mateix període de l'any passat (peça destacada), segons un estudi del sindicat CCOO, fet públic l'abril passat, tot i que el nombre d'accidents laborals a Catalunya registrava una línia descendent des de l'any 2006, a partir del 2012, amb la reforma laboral, aquest comportament va experimentar un canvi de tendència.

A tot Catalunya, dels 218.421 accidents el 2014, 77.298 van tenir baixa mèdica, amb un increment del 6,22% en relació amb el 2013. L'estudi indica que l'augment de la precarietat a partir de la reforma laboral ha propiciat aquest increment, com s'observa en el fet que els accidents amb baixa entre els temporals creixen un 20% i entre els fixos, un 2,14%. Els mortals van augmentar un 14%.

Per activitat econòmica, tots els sectors registren creixements de la sinistralitat amb baixa. A l'agricultura l'augment és del 4,91%; en la construcció, del 5,11%; en la indústria, del 4,3%, i en els serveis, del 7,10%.

Segons el sindicat, la demarcació de Lleida va ser la que va tenir un increment de la sinistralitat més marcat, amb un 9%. A Girona va ser del 7%; a la de demarcació de Barcelona, del 6,21%, i a Tarragona, del 3,59%.

Les xifres dels sis primers mesos

Segons fonts de l'Observatori d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, a Lleida fins al 30 de juny del 2105 s'havien produït un total de 2.353 accidents laborals amb baixa, la majoria dels quals van ser lleus, 2.320, amb 31 accidents greus i 2 de mortals. Les mateixes fonts reflecteixen que, si es compara amb el mateix període de l'any passat, es detecta una disminució percentual total de -1,99%. On la baixada és més palesa (-33, 33%) és en el total d'accidents greus.
En els lleus la disminució
només és de -1,52%.

Aquestes dades abracen els accidents produïts tant durant la jornada de treball com els in itinere (en el trajecte cap o des de la feina).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia