Economia

Arp Catalonia estrena un molí que permet elaborar al buit l'oli d'oliva

L'empresa fa un estudi de recerca a Vinaixa per comprovar si amb aquesta tecnologia, pionera al sector, es preserven millor aromes i sabors

Arp Catalonia SL, empresa que gestiona les marques Oleum Flumen, Acetum Flumen i Uhmm!, estrena un nou molí a la finca Les Teixeres, a Vinaixa. El molí incorpora un procés pioner en el sector, la possibilitat d'elaborar oli al buit, i porta a terme un projecte de recerca per demostrar que aquesta tecnologia afavoreix la conservació i la qualitat de l'oli. L'empresa ha invertit prop de mig milió en el nou molí, que permet incidir en la preservació de les substàncies beneficioses de l'oli d'oliva verge extra per a la salut. Martí Terés, conseller delegat d'Arp, explica: “Sempre intentem fer la màxima qualitat i per competir en aquesta lliga has de rodejar-te de la millor tecnologia.”

El nou molí ha estat fabricat a Itàlia, i en el disseny hi ha intervingut Arp, que ja el va utilitzar en proves en la collita passada. “Permet controlar diferents paràmetres. Primer fem el perfil d'oli i després donem les instruccions al molí. Construïm el perfil tenint en compte les condicions organolèptiques i la maduració”, explica Terés. Ara poden controlar la intensitat, velocitat, humitat i garantir la temperatura de mòlta.

Una de les característiques més destacades és que pot treballar sense contacte amb aire. Arp porta a terme un projecte, amb el suport del Ministeri d'Agricultura, per demostrar que al buit es pot millorar la qualitat de l'oli. L'oxidació és un dels principals enemics de l'oli i la producció al buit n'allargaria la vida i en milloraria el sabor. Les conclusions estaran llestes al novembre, però “estic convençut que serà així”, afirma Terés.

LA FRASE

Permet controlar diferents paràmetres i l'oli s'elabora amb el perfil que construïm
Martí Terés
CONSELLER DELEGAT D'ARP CATALONIA

LA XIFRA

460.000
euros
és la inversió efectuada en el nou molí, que ocupa 280 metres quadrats.

Treballar amb diferents varietats alhora

El molí incorpora batedores verticals, en lloc de les habituals horitzontals. “Ens permet treballar amb diferents varietats d'oliva simultàniament i de forma independent”, explica Terés. Arp, que enguany celebra el desè aniversari, conrea arbequina, grossal, fulla de salze, vega i palomar. Enguany la seva línia de vinagres també ha obtingut la certificació ecològica. Exporta el 70% de la producció global.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia