Economia

L'esquí estrena temporada amb bones expectatives

Aquest cap de setmana, gruixos de neu de fins a 1 metre han esperonat milers d'esquiadors a les pistes de les 4 estacions obertes al Pirineu lleidatà i gironí

S'espera una “allau” de visitants pel pont de la Puríssima

Aquest cap de setmana s'ha acumulat fins a un metre de neu en un alguns indrets de la Val d'Aran. La nevada, amb diferències de gruixos, ha emblanquinat bona part de les estacions d'esquí catalanes. L'estrena de la temporada s'ha avançat uns dies al tradicional pont de la Puríssima. El sector destaca més bones perspectives que l'any passat.

Aquest cap de setmana, a l'estació Baqueira-Beret han rebut 5.300 esquiadors, que han pogut gaudir de gruixos d'un metre de neu i 87 dels 150 quilòmetres amb les pistes obertes, segons ha explicat el director, Xavier Ubeira. En l'estació consideren que les expectatives pel pont de la Puríssima “són molt bones”, gràcies a les nevades d'aquesta setmana i les baixes temperatures. Això està “animant” les reserves i tot indica que hi haurà més esquiadors que l'any passat. Hi coincideix David Rey, director comercial de l'estació Boí Taüll: “Feia una dècada que no podíem obrir al novembre.” Amb uns gruixos de 25 cm, l'estació ha començat la temporada amb les tres pistes de debutants obertes i la visita d'uns 300 esquiadors. Boí Taüll espera tenir obert la meitat dels 40 quilòmetres esquiables el cap de setmana vinent.

Al Pirineu gironí la temporada també arrenca amb bon peu. Tot i que sols han pogut obrir dues estacions d'esquí parcialment, la Molina i Masella, amb gruixos de neu entre 20 i 60 centímetres. Masella va ser la primera de la península que es va estrenar, el 24 de novembre, i des d'aleshores ha rebut 4.000 esquiadors. “La gent té ganes de neu. Ens esperàvem aquesta afluència perquè la qualitat de la neu és bona”, ha explicat el director, Xavier Nolla. A la Molina hi ha un 33% de remuntadors en marxa i un 16% de les pistes obertes. Marta Viver, director comercial, explica: “Hi ha força ambient i servirà de rodatge pel pont, quan esperem una allau de visitants.”

“Som el motor econòmic de la zona”

Xavier Nolla, també president de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitat de Muntanya, ha recordat, en relació amb les pèrdues de 6 milions d'euros de les estacions gironines: “Som el motor econòmic de la zona durant l'hivern, segons els estudis que s'han fet, cada lloc que es crea a les estacions d'esquí són cinc llocs de feina nous a la comarca.” D'altra banda, les gironines Vall de Núria, Vallter 2000 i Guils obriran les pistes pel pont de la Puríssima. En el cas de Vall de Núria, l'estació ja té obert el parc lúdic i, l'1 de desembre, el cremallera funcionarà amb els horaris habituals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA