Economia

Núñez i la seva família van ser beneficiaris de dues societats a les Illes Verges

Els ‘papers de Panamà' revelen que les firmes estaven vinculades a dos comptes del banc suís UBS, dels quals se'n desconeix el saldo

Els advocats de l'expresident del Barça asseguren que el grup ja va regularitzar la situació societària

L'empresari i expresident del FC Barcelona Josep Lluís Núñez i el seu fill Josep Lluís Núñez i Navarro, que també va ser vicepresident de l'entitat blaugrana, són a la llista dels suposadament implicats en el cas dels anomenats papers de Panamà, segons han informat avui La Sexta i El Confidencial.

La macrofiltració de documents del bufet panameny Mossack Fonseca revela que Núñez, la seva dona i els seus dos fills van obrir dues societats a les Illes Verges al febrer de 1999, Marlur Limited i Thelway Investments, totes dues amb un capital de 50.000 dòlars. Aquell mateix any va esclatar l'escàndol d'Hisenda, pel qual l'expresident blaugrana i el seu fill han hagut de complir una condemna de presó.

Segons la informació que els dos mitjans espanyols que estan oferint en exclusiva, les dues societats tenien “vides paral·leles”, amb uns estatuts quasi idèntics i destinades a la gestió d'uns actius que es desconeixen. Així mateix, estaven vinculades respectivament a dos comptes d'UBS a Suïssa. Es desconeix quin saldo tenien aquests dipòsits ni si van ser regularitzats durant l'amnistia fiscal.

El bufet panameny Mossack Fonseca va liquidar les dues societats a finals del 2004 sense que es pogués determinar quina era la seva activitat real.

A banda de la família de Núñez, en una de les societats (Marlur) també va constar com a apoderat l'advocat Josep Maria Brugueras, que és soci del mateix bufet que defensa l'exduc de Palma, Iñaki Urdangarin.

La liquidació el 2004 d'aquestes dues societats ha fet que no es pugui atribuir un presumpte delicte fiscal als beneficiaris ja que ja hauria prescrit.

Aquell mateix any, els Núñez van constituir una Sicav, NN 2003 Inversions, que es va convertir en una de les més importants de l'Estat, amb més de 76 milions d'euros el 2011. A finals del 2015 va quedar reduïda a cinc milions d'euros. En els papers de Panamà no consta, però, si els fons que va arribar a tenir aquesta sicav són els que Núñez hauria traspassat des dels comptes de les dues societats fictícies.

El bufet que representa la família Núñez, Martell Advocats, ha assegurat en un comunicat que “l'estructura societària internacional que en el passat va tenir el Grup, avui extingida, va quedar al corrent de les seves obligacions formals i materials davant la Hisenda Pública espanyola”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona