Gran angular

L'ICF finança 695 milions a pimes i emprenedors

L'Institut Català de Finances (ICF) ha presentat els resultats de la seva activitat durant el 2015. Un any en què, d'acord amb el pla estratègic endegat al 2011, ha continuat treballant per impulsar i facilitar l'accés al finançament al teixit empresarial català, sobretot pimes i emprenedors.

El 2015, el Grup ICF ha facilitat l'accés al finançament a 1.414 empreses per un import de 694,7 milions d'euros, a través de 2.140 operacions de préstec i/o aval. El 97% de les empreses finançades han estat pimes i emprenedors.

Al llarg de l'exercici, l'ICF ha invertit prop de 287 milions d'euros en préstecs directes a les empreses per a noves inversions i circulant; 16 milions d'euros en préstecs de mediació –compartint el risc creditici amb els bancs amb l'objectiu de millorar l'accés al finançament a emprenedors autònoms i comerços; 185 milions en avals –per facilitar l'accés de les empreses al crèdit bancari–; i 207 milions a solucions financeres per garantir la viabilitat de projectes empresarials. L'import mitjà per operació s'ha situat en els 325.000 euros.

A través de tot aquest volum de finançament el Grup ICF ha contribuït a crear i/o mantenir més de 54.000 llocs de treball, una dada prou interessant amb la situació econòmica actual.

Àrea influència Barcelona.

Pel que fa a la distribució territorial de l'activitat creditícia, Barcelona i la seva àrea d'influència concentren el gruix més important tant pel que fa al volum d'inversió com al nombre d'operacions, amb xifres properes al 70%. La Catalunya Central, Girona i Lleida són les següents demarcacions tant en volum d'inversió com en nombre d'operacions.

Des de 2011, i coincidint amb la reorientació de l'activitat, el Grup ICF ha facilitat l'accés al finançament a 12.455 empreses, el 97% de les quals pimes i emprenedors, per un import global de 3.718,5 milions d'euros, mitjançant 15.561 operacions de préstec i/o aval.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia