Economia

B THE TRAVEL BRAND

VIATJA I VIU NOVES EXPERIÈNCIES

Guanajuato, poble de llegendes

El lugar de las ranas, per la forma del seu terreny muntanyós, el Bajío o el cor de Mèxic... Hi ha moltes maneres de designar Guanajuato, nom d'un dels estats de Mèxic, conegut com el bressol de la independència, i de la seva capital, una ciutat colonial encantadora i declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco l'any 1988.

Recorreu els seus carrerons empedrats amb cert aire europeu per descobrir els orígens de Guanajuato, fundada el 1559 com a ciutat, lloc, de la mina La Valenciana, d'on s'extreia la plata que va fer famós aquest lloc. Al costat del jaciment encara es pot visitar el temple de Sant Gaietà, en record de les riqueses que contenia la mina, que va tancar fa anys, però que segueix sent font de riquesa per a la ciutat: avui és una atracció turística, i podeu visitar-la guiats per miners jubilats que us explicaran històries i anècdotes dels seus anys de glòria.

Un lloc per a enamorats

Les places plenes d'arbres, els cafès a l'aire lliure, els museus, com el dedicat al Quixot i el de les Mòmies, i els monuments històrics, us sorprendran mentre passegeu envoltats de l'arquitectura colonial d'estil neoclàssic i barroc que inunda una ciutat d'indrets llegendaris, com ara el famós carreró del Beso, tan estret que expliquen que les parelles poden besar-se des dels balcons oposats.

No podeu marxar de la ciutat sense visitar la casa del muralista mexicà Diego Rivera o l'Alhóndiga de Granaditas, reconvertida en un museu d'història i art regional, que en els seus inicis va ser construït com un immens graner. El 1810, l'Alhóndiga era la fortalesa on es protegien els espanyols, i va ser el lloc de la primera gran victòria sobre ells. Va passar quan un miner local, anomenat El Pípila, es va lligar una gran pedra a l'esquena per desviar les bales espanyoles, i va obrir una bretxa en les seves defenses fins a aconseguir cremar les portes de la fortalesa.

San Miguel de Allende

Declarada Ciutat Patrimoni per la Unesco el 2008, els seus carrerons conserven l'esplendor de l'era del Virregnat. Les zones arqueològiques, el mercat d'artesanies i l'arquitectura novohispana es combinen amb l'alegre música de mariachi que sona al carrer. A més, anar a San Miguel significa relaxar-se en un hotel & spa i gaudir de la rica gastronomia del país, en la qual destaquen les enchiladas mineres -coques farcides de carn, fesols o formatge i cobertes amb una salsa de chile guajillo i chile ancho- i les pacholas guanajuatenses, un tipus de carn mòlta i especiada. O gaudir de la tranquil·litat d'una terrassa per prendre un tequila o mescal. A més, a Guanajuato es porten a terme moltes cimeres gastronòmiques, festivals i recorreguts per les vinyes i cagaveros.

“San Miguel de Allende va ser votada com a millor ciutat del món per visitar l'any 2013, guardó atorgat per la revista Condé raveler”

Pobles màgics

I si voleu provar el que us ofereix l'estat de Guanajuato, podeu optar per una visita a pobles màgics com ara Dolores Hidalgo, on hauríeu observar l'atri de la mítica parròquia de Nostra Senyora dels Dolors, d'estil barroc, des d'on el capellà Hidalgo arengava el poble a iniciar la lluita per la llibertat de Mèxic. Un altre dels pobles amb màgia és Salvatierra, fundat per espanyols el 1644 com a centre d'evangelització, amb la seva bella plaça d'Armes, el santuari de Nostra Senyora de la Llum i el convent fortalesa de les Caputxines. També hi ha Mineral de Pozos, conegut com un poble fantasma, abandonat dues vegades des de la seva fundació i renascut avui gràcies als descendents dels antics miners, que han rescatat les seves velles cases i carrerons. Si escolteu amb atenció, encara sentireu els ressons de les velles llegendes dels miners que van viure en aquesta terra semidesèrtica que sorgeix dels túnels avui abandonats.

Però si sou amants de l'aventura, Guanajuato reserva moltes sorpreses, com ara rutes guiades amb bicicleta, viatges en globus, parapent o paracaigudes, activitats de senderisme o un safari en Jeep amb excursions per la serra del Venadito.

Més informació

902.200.400

bthetravelbrand.com

Més de 750 oficines a tot Espanya



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia