Economia

B THE TRAVEL BRAND

VIATJA I VIU NOVES EXPERIÈNCIES

La primavera eterna de Lanzarote

Una primavera eterna, paisatges enlluernadors i una història que es remunta a milers d'anys enrere, fan de Lanzarote un paradís per al viatger. Un lloc de bellesa estranya on l'ocre i el negre dels paisatges volcànics i les terres sedegoses competeixen amb els verds oasis de palmeres i una costa d'un blau puríssim.

Els fenicis i els romans van habitar aquestes terres, però els ancestres dels actuals habitants de l'illa van ser els majos, poble d'ascendència berber que es dedicava al pasturatge, la pesca i l'agricultura. No obstant això, el paisatge de Lanzarote tal com el coneixem avui no és tan antic com els seus primers pobladors, sinó que és el resultat d'unes potents erupcions volcàniques que van transformar tota l'illa el 1730.

Per conèixer la naturalesa de Lanzarote, una de les destinacions més destacades és l'espectacular Parc Nacional de Timanfaya, la millor mostra d'hàbitat volcànic, gairebé sense vegetació i on la presència humana ha estat pràcticament nul·la. Però hi ha onze espais protegits més de gran bellesa, com ara el Parc Natural de l'Arxipèlag Chinijo o el Monument Natural dels Ajaches.

Aventura i relax

La més oriental de les illes Canàries està avui sota la protecció de la Reserva de la Biosfera de la Unesco, i ofereix als viatgers centenars de propostes per gaudir-la, des d'activitats d'aventura en plena natura fins a establiments per relaxar-se. A més, és una illa plena de cultura i tradició, amb més de quinze museus, galeries d'art, tallers i centres d'artesania, on es treballen la palmera, el fang i els teixits per elaborar brodats, calats i rosetes.

Si passegeu pels pobles, descobrireu l'arquitectura de Lanzarote, influenciada per la portuguesa i l'andalusa, amb les seves típiques cases emblanquinades i les portes i finestres pintades de color verd; també els seus terrats inclinats cap als patis per recollir l'aigua de la pluja en basses de pedra, i els típics balcons de fusta, que pengen de les façanes i dels patis interiors.

Els paisatges volcànics es poden descobrir a través de rutes amb camells per l'illa.

La cultura està a tot arreu, especialment en plena natura volcànica. Això és gràcies al plantejament de l'artista local César Manrique, que va crear els Centres d'Art, Cultura i Turisme del Cabildo de Lanzarote a partir del binomi art i natura i sota els principis de la sostenibilitat. Avui, aquesta filosofia segueix molt viva en els Jameos del Agua, el Mirador del Río, el Jardín de Cactus i les Montañas de Fuego-Timanfaya, entre altres indrets, on gaudireu en plena natura d'obres d'art úniques i perfectament integrades en l'entorn.

Entre totes les activitats que ofereix Lanzarote, dues de les més destacades són les rutes amb camell i el busseig, per la riquesa de la flora i la fauna marines, l'enorme amplitud de fons amb poca profunditat i una visibilitat de fins a quaranta metres. L'illa també és una destinació de benestar, amb una gran varietat de centres de spa i talassoteràpia, molts dels quals estan a les zones costaneres, perquè el viatger gaudeixi d'un mar tranquil i amable relaxant-se al sol, practicant esports nàutics o fent excursions marítimes.

Plats amb història

La gastronomia de Lanzarote també és singular, amb plats tan típics com el cabrito conejero, amb llimona, alls, ceba, pebrot, tomàquet, vi blanc i herbes aromàtiques; o el caldo de millo (blat de moro) amb cigrons. Plats que es realcen maridats amb els vins d'aquesta terra volcànica, que els productors han sabut mimar fins a aconseguir ceps dels quals s'obté la millor malvasia, un raïm que dóna el matís al vi de la Denominació d'Origen Lanzarote i que podreu conèixer si visiteu algun dels tretze cellers que hi ha a l'illa.

Més informació: 902.200.400

bthetravelbrand.com

Més de 750 oficines a tot Espanya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia