Economia

B THE TRAVEL BAND

VIATJA I VIU NOVES EXPERIÈNCIES

El nord d'Europa des del mar

Les costes del nord d'Europa ofereixen a l'estiu paisatges magnífics per descobrir, amb temperatures molt agradables. I un viatge en creuer és una de les millors maneres de conèixer grans ciutats com Estocolm, Tallin, Sant Petersburg, Amsterdam o Copenhaguen. Només cal que trieu el vostre destí, que embarqueu i gaudiu d'unes vacances amb totes les comoditats a bord dels vaixells de companyies punteres com ara Royal Caribbean o MSC. Ni tan sols haureu de preocupar-vos del vostre equipatge.

Podeu navegar pel Bàltic i iniciar la ruta a Estocolm per conèixer Hèlsinki, a Finlàndia, i la meravellosa ciutat de Sant Petersburg (Rússia), fundada al segle XVIII pel tsar Pere el Gran. Allà no deixeu perdre l'oportunitat de visitar l'impressionant Museu de l'Hermitage, el Palau d'Hivern i la catedral de Sant Pere i Sant Pau.

El creuer segueix per les capitals de Letònia i Estònia, Riga i Tallinn, respectivament, dues ciutats que us sorprendran. A Tallin, gaudiu del seu nucli antic, una ciutat medieval emmurallada i declarada Patrimoni de Humanitat per la Unesco, igual que la part vella de Riga, que s'estén a la desembocadura del riu Daugava.

La ciutat de les illes

Aquest creuer exclusiu acaba de nou a Estocolm, una gran urbs establerta sobre catorze illes del llac Mälaren i que s'obre, orgullosa, a la mar Bàltica en el seu extrem oriental. Per conèixer-la bé, no us perdeu la Ciutat Vella, o Gamla Stan, el centre històric, amb carrers molt estrets i un dels carrerons més famosos de la ciutat, el Mårten Trotzigs Grand, que només fa noranta centímetres d'ample. Les petites botigues d'artesania i els restaurants, alguns situats en antigues presons, també són molt temptadors. Encara que, si sou mitòmans, heu de dirigir els vostres passos fins al museu d'ABBA, inaugurat el 2013, que acull tot allò relacionat amb el grup de més èxit de Suècia de tots els temps.

Si voleu fer una ruta diferent i opteu per la costa noruega, podeu fer un creuer pel mar del Nord amb sortida de Copenhaguen i tornada a la ciutat, visitant les encantadores i tranquil·les ciutats de Stavanger, presidida per l'espectacular muntanya Prekeistolen; Bergen, on podreu pujar en funicular fins al cim de la muntanya Fløien per veure les vistes; Alesund i les seves boniques cases d'estil modernista; i Geiranger, ideal per gaudir de la natura, amb excursions fins a les muntanyes de Skagefla i Knivsfla.

Una altra proposta temptadora és visitar els espectaculars fiords noruecs, protegits per la Unesco i d'una gran bellesa. Ara estan a l'abast en un creuer exclusiu que s'inicia al port alemany de Warnemünde, les primeres parades són les ciutats noruegues de Bergen i Hellesylt, una petita vila situada al fiord de Sunnylvsfjord i amb un entorn natural impressionant. El següent port és Olden, des d'on es poden organitzar excursions a les glaceres properes de Briksdal i de Jostedal o visitar les singulars esglésies de la localitat.

El creuer torna al port de Warnemünde, passant per Copenhaguen, on, a més de fer alguna fotografia al seu símbol més estimat, La Sireneta, és molt recomanable passejar per l'acolorida avinguda de Nyhavn i caminar pel carrer comercial Stroget per arribar fins a la monumental plaça de Kongens Nytorv, que serveix com a accés al petit moll de Nyhavn, amb les seves façanes de colors i els seus cafès a la riba del canal, que s'han convertit en la imatge per excel·lència de la ciutat. Tampoc us hauríeu de perdre l'església de Vor Frelsers Kirke, l'antiga fàbrica de cervesa Carlsberg o Amalienborg, la residència hivernal de la família reial danesa. També podeu passar una estona al mític parc d'atraccions Tivoli o provar l'esport nacional i el mitjà de transport més eficaç de la ciutat: la bicicleta.

Més informació

902.200.400

bthetravelbrand.com

Més de 750 oficines a tot Espanya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia