Rovellons i rossinyols, la primera càrrega d'importació que passa pel PIF de l'aeroport

El punt d'inspecció fronterera (PIF) de l'aeroport de Girona va entrar en servei a primers de setembre, i ara hi han arribat les primeres càrregues d'importació de tercers països. Han estat rovellons i rossinyols, que ha portat l'empresa Bages Cargol SL, de Fonollosa, al Bages, en dues tongades de 1.500 quilos cadascuna. Els bolets han arribat procedents de Tabarka, a Tunísia, i de fet està previst que durant la temporada de bolets aquesta empresa utilitzi el PIF uns cinc cops a la setmana.

El punt d'inspecció fronterera era una vella reivindicació de les institucions i del sector econòmic gironí, que el consideraven una eina vital per al desenvolupament de les comarques gironines. De fet, un estudi de la Cambra de Comerç i la Diputació de l'any 2000 indicava que el volum de mercaderies podia passar de les 11.000 tones anuals, 6.000 de les quals serien de productes extracomunitaris.

Ara mateix, però, el volum de mercaderies que circula per l'aeroport de Girona és molt baix –l'últim setembre, per exemple, no va arribar als 1.000 quilos–, i s'espera que el funcionament del PIF permeti aixecar el vol en aquest camp a mitjà i llarg termini, un cop les empreses i el sector logístic el vagin coneixent. Ja la setmana passada, en l'estrena de la millora del sistema de navegació ILS, Manel Nadal va incitar els sectors econòmics gironins a utilitzar la infraestructura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.