Motor

MOTOR

MUNDIAL DE TRIAL

Raga torna a somriure

Primer triomf de l'ulldeconenc en el mundial després de nou mesos

Bou acaba segon i el seu marge com a líder és ara de vuit punts

Adam Raga (Gas Gas) va posar fi a nou mesos de sequera –amb una lesió de genoll pel mig– en el mundial de trial guanyant la segona prova de la reunió del Japó al davant de Toni Bou (Montesa) i del recuperat Jeroni Fajardo (Beta), que ha pujat al podi en les dues jornades. En el campionat Bou mana, però el seu avantatge és ara de vuit punts sobre Raga. Depèn de com es miri, s'ha reduït respecte a dissabte (era d'onze) però ha augmentat respecte al que tenia abans del viatge al Japó (sis).

Ahir Bou va pagar car haver d'obrir pas a les zones, que encara relliscaven molt més que dissabte, per la pluja. Malgrat tot, la seva primera volta va ser la segona millor, però ja a nou punts de Raga. Va començar manant Bou, que després de set zones només havia sumat un punt per sis de Raga, però entre les zones 8 i 11 va carregar 18 punts –per cinc de Raga– i la diferència va ser determinant perquè en la segona volta, tot i ser el millor (amb només un punts d'avantatge sobre Fajardo i Fujinami) no va poder remuntar. Bou va assumir tots els riscos que Raga va voler evitar, però no va ser suficient. Raga havia guanyat l'última prova del mundial 2009, a Isola 2000 (França) el 13 de setembre de l'any passat.

El podi el va completar Jeroni Fajardo, que va tornar a treure el seu millor pilotatge just en una prova d'alta dificultat. No va poder repetir el segon lloc de dissabte però el tercer li permet desbancar Albert Cabestany del quart lloc del campionat. El pilot de Pals va començar fluix (tres fiascos en les quatre primeres zones) però després es va refer i la seva segona volta va ser espectacular.

Pol Tarrés s'escapa.

En el mundial de joves el duel entre els dos catalans (Pol Tarrés i Carles Traviesa, tots dos amb Gas Gas) i el britànic Jack Sheppard (Beta) ha acabat amb empat Tarrés-Sheppard i amb Traviesa com a damnificat perquè els seus dos tercers llocs li fan cedir set punts a Tarrés i Sheppard. Ara Tarrés mana amb 90 punts i Traviesa (82) veu com el britànic li trepitja els talons (80). Dissabte Sheppard i Tarrés van empatar a 44 punts, i també van igualar a zeros (11 cadascú), però Sheppard tenia un 1 més i li va servir per guanyar, amb Traviesa en tercer lloc (58 punts). Ahir el català es va destacar des de la primera volta i va imposar-se amb 37 punts, per 39 del britànic i 43 de Traviesa, aquest cop més a prop dels dos capdavanters. En júnior Francesc Moret (Gas Gas) va obtenir dos tercers llocs i es manté quart (66 punts) del campionat, que domina Alfredo Gómez (Montesa) amb 76, tot i que el britànic Jack Challoner (Beta) se li acosta perillosament (73) amb els dos triomfs obtinguts al Japó.

CLASSIFICACIONS

Japó-2
1r Adam Raga (Gas Gas)
31 (12+19)
2n Toni Bou (Montesa)
35 (21+14)
3r Jeroni Fajardo (Beta)
46 (31+15)
4t T. Fujinami (Montesa)
47 (32+15)
5è A. Cabestany (Sherco)
49 (31+18)
16è D. Oliveras (Sherco)
126 (61+60)
Mundial
1r Toni Bou (Montesa)
90
2n Adam Raga (Gas Gas)
82
3r T. Fujinami (Montesa)
72
4t Jeroni Fajardo (Beta)
66
5è A. Cabestany (Sherco)
65


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.