Esports

L'Olesa es queda amb la plaça de l'UB Barça amb el mecenatge de l'Espanyol

L'equip incorporarà el nom de l'Espanyol al seu, tot i que mantindrà la seu a la localitat del Baix Llobregat

L'Olesa ocuparà la plaça que ha deixat vacant l'UB Barça a la Lliga Femenina amb el mecenatge del RCD Espanyol, amb el qual ha arribat a un acord per costejar els 26.000 euros que aproximadament costa la inscripció en la màxima categoria del bàsquet nacional.

Segons ha confirmat la Federació Catalana de Bàsquet, l'Olesa ha presentat avui els avals i la documentació que havia d'haver fet efectius l'UB Barça, que desapareix davant la falta de patrocinadors i després que el FC Barcelona li hagi retirat el seu suport econòmic.

El club blaugrana i l'Universitari de Barcelona van signar un acord la temporada 2002-03, mitjançant el qual, l'equip adoptava el nom d'UB Barça i tenia dret a l'ús de les instal·lacions, així com l'accés als serveis mèdics i a la infraestructura administrativa i l'obtenció de tot el material esportiu necessari del FC Barcelona.

No obstant això, el FC Barcelona ha decidit posar fi a aquest acord en entendre que l'Universitari "no ha complert amb les condicions pactades en el seu moment", ja que no ha obtingut "els recursos necessaris per al seu manteniment" més enllà de l'ajuda que li prestava l'entitat blaugrana, segons ha explicat aquesta a través d'un comunicat.

Davant la falta de clubs que volguessin comprar la plaça de l'UB Barça a la Lliga Femenina, la mateixa passa a ser propietat de l'Olesa, que l'ha obtingut per mèrits esportius -ja que va ser el tercer classificat a la Lliga Femenina 2 de la temporada passada, just per darrere dels dos equips ascendits, el Cadí La Seu i l'Agència Serrano Badajoz- i gràcies al suport econòmic que li ha prestat el RCD Espanyol a l'hora de formalitzar la seva inscripció.

Gràcies a aquest acord econòmic, i a l'espera de captar algun altre patrocinador, l'Olesa incorporarà a nom seu el de l'entitat blanc-i-blava, encara que mantindrà la seva seu en aquesta localitat catalana del Baix Llobregat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.