Esports

Keita i Henry donen una nova victòria al Barça

Lliga BBVA

CLICA AQUÍ PER VEURE LA RETRANSMISSIÓ DEL PARTIT 'MINUT A MINUT'

La Lliga s’ha quedat petita per a aquest Barça. Minúscula. Res ni ningú l’atura, fins al punt que és capaç de derrotar quatre perseguidors directes consecutivament i l’últim, ahir, remuntant a domicili. Al Madrigal, Keita i Henry van capgirar un gol de Cani que semblava tornar l’emoció al campionat i humanitzar l’equip blaugrana. Però no. Era un miratge per als qui volen veure trontollar el líder. El Barça de Guardiola va reaccionar i deixa un mar de distància respecte als rivals: 10 punts sobre el Sevilla, 11 sobre el València i l’Atlètic i 12 sobre el Madrid i el Vila-real.  

Gairebé a cada jornada el Barça ha batut un rècord i això fa que cada vegada resisteixi menys comparacions. Amb la victòria d’ahir ha firmat el millor inici de la seva història –amb tretze triomfs, dos empats i una derrota–, ha superat per primer cop els registres de Cruyff el 1990 i Rijkaard el 2004 i ha igualat el millor de tota la Lliga, que el posseïa el Madrid del 1960, el de Di Stefano jugador. Aquestes xifres li han permès proclamar-se campió simbòlic d’hivern quan encara queden tres jornades per tancar la primera volta. Inèdit. El Barça està jugant una altra Lliga. Porta un ritme prodigiós i, tot i que el nom no soni gaire bé, aquest sí que és un conjunt fantàstic. Ratllant la perfecció, com el ballet del Bolxoi, com el definia dissabte L’Équipe.

Ahir, com era previsible, el Barça es va trobar un rival que li va plantejar un partit de poder a poder, sense renunciar a la pilota, i al primer temps va manar la igualtat. El control era català, però el xoc i la recuperació local també eren constants. Només començar, però, Xavi va habilitar en vertical Henry dins l’àrea i Diego López es va lluir amb les seves llarguíssimes cames. El francès va tornar a fregar el gol després d’un retall a una passada d’Eto’o, però la seva rematada va sortir tres dits fora. Van ser ocasions molt clares que haurien ajudat a obrir la teranyina valenciana, tot i que també Rossi va tenir un aclarit davant Valdés que va desaprofitar.

Liderat per Senna, el Vila-real pressionava com un acordió i intentava moure ràpid el cuir, però en estàtic el Barça el caçava i només a la contra, llançades la majoria per Pires, feia mal. Aquí la defensa visitant tenia problemes per aguantar la rapidesa dels groguencs. Entraven en diagonal trencant el fora de joc i en una d’aquestes accions, ja a la represa, Cani va rebre de Rossi sol per picar la pilota per sobre la sortida de Valdés, potser massa escorat al primer pal. El Madrigal es desbocava.

Piqué, expulsat
Era el minut 47 i les circumstàncies jugaven en contra del Barça. El públic pressionava i les ganes del Vila-real es feien paleses en cada pilota dividida. Va ser aleshores quan el líder va decidir rebentar la Lliga. No es va descompondre, ni va admetre un KO que podia ser lògic, sinó que va replicar amb ràbia: Keita va igualar al 54 avançant-se de cap a López, dubitatiu després d’una primera part esplèndida, i l’1-2 va arribar al 65, quan Henry va empalmar de primeres una centrada de Xavi.       

El més difícil estava fet, però encara li esperava la darrera prova: l’expulsió de Piqué. Un quart d’hora que el Barça va saber patir per quedar-se sense rival a la Lliga. És ell i la resta.

CLICA AQUÍ PER VEURE LA RETRANSMISSIÓ DEL PARTIT 'MINUT A MINUT'



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.