Esports

El pols està servit

El Barça i el Madrid, que no falla a Vila-real, sumen els primers 12 punts i comencen a dibuixar el cos a cos pel títol.  Messi, igualat a 5 gols amb Cristiano, diu que se sent “molt confiat i tranquil”

Amb la mateixa comoditat que el Barça a Santander, però sense tanta brillantor, el Madrid va resoldre ahir el seu partit a Vila-real (0-2) i manté el pols en el liderat. Avui, després de quatre jornades, els blaugranes són primers per un sol gol. De moment, aquesta és la petita diferència entre els dos colossos de la Lliga, que ho han sumat tot –12 punts– i s’han quedat sols arran de la derrota d’ahir de l’Athletic a Tenerife (1-0). El València, que era a dos punts, també va fallar a Getafe (3-1). Així, el domini pressupostari sembla que es trasllada a la gespa i el campionat comença a dibuixar un cos a cos pel títol. Qui fallarà primer?

El Barça no sembla que tingui cap intenció d’afluixar, sobretot palpant el seu alt grau d’autocrítica, per més que ahir la plantilla s’entrenés, en arribar de Santander, enmig de titulars unànimement elogiosos. Després de 48 hores de debat sobre la frescor del seu joc, l’equip de Guardiola va exhibir-se com ho feia la temporada passada, amb una lliçó de futbol que va deixar el Racing KO en mitja hora, recuperant el control durant tot el partit, responent al que demanava el tècnic, a la seva exigència perfeccionista.

Un gol cada 37 minuts
“Vam millorar respecte el partit contra l’Atlètic, amb més ordre, més pilota i més pressió”, va afirmar Leo Messi. “L’equip està jugant molt bé, però tots els partits els hem de treballar i ningú ens regala res”, va reivindicar l’argentí, que a nivell personal ha iniciat la temporada amb xifres de rècord: un gol cada 37 minuts, a part de diverses accions desequilibrants.

Aquestes xifres l’han situat pichichi empatat a cinc gols amb Cristiano Ronaldo i Villa, que ahir van marcar. Amb l’atacant portuguès està naixent una rivalitat amb Messi, una rèplica a petita escala del Barça-Madrid. Tots dos cracs han arrencat forts, especialment Leo. “No sé si estic en el millor moment, però em sento molt bé, confiat, al costat de companys que juguen un gran futbol i això em dóna tranquil·litat”, va indicar el 10 blaugrana, que va evitar la comparació amb el 9 blanc.

Messi també va restar pes a la seva capacitat determinant i va negar que exerceixi de líder: “Em sento un més d’un grup impressionant, tant dins com fora el camp. No hi ha líders, al vestidor”. Però ningú dubta que Leo és l’home més decisiu i els seus companys també ho veuen així.

Mentrestant, Messi prefereix anar polint el que pot funcionar millor, com per exemple la seva connexió amb Ibra. “Encara ens estem coneixent; òbviament, té diferents característiques que Eto’o”, va dir. No oblida tampoc l’espina amb l’Argentina: “Intentaré millorar el meu rendiment allà. Sé que ho he d’aconseguir i ho faré”. Al Barça tothom el creu a cegues.

Classificació de Primera després de la quarta jornada


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.