Més esport

Els 18 equips

El Cinturó de l'Empordà es consolida com la segona prova de Catalunya

Ciclisme. El 30 de setembre i l'1 i 2 d'octubre es disputarà la dotzena edició d'una prova que sobreviu a la crisi gràcies a una multitud d'esforços

L'Ajuntament de Roses va acollir ahir al migdia la presentació de la dotzena edició del Cinturó de l'Empordà, una cursa que es consolida com la segona del país per darrera de la Volta Catalunya i que sobreviu, gràcies als esforços d'institucions i del teixit empresarial, a la crisi que en els últims anys ha acabat esborrant del calendari altres proves que es disputaven en l'àmbit català i que es disputarà el 30 de setembre, i l'1 i 2 d'octubre. En aquest sentit, el director esportiu de la cursa, Josep Aparicio, va ressaltar la presència de ciclistes de 8 dels 14 primers equips del rànquing de la Unió Ciclista Internacional (UCI), amb esportistes provinents de 15 països diferents i un total de 18 equips participants després del procés de selecció que ha hagut de fer l'organització de la cita. I és que tal com va mostrar Francesc Moradell, Delegat a Girona de la Federació Catalana de Ciclisme, es tracta d'una oportunitat per a aquests esportistes, que tenen en la cursa un trampolí al món professional. D'altra banda, els representants de les institucions amb l'alcalde de Roses, Carles Páramo, i el diputat d'esports a Girona, Antoni Guinó, al capdavant van voler destacar la importància de comptar amb una prova esportiva de caràcter internacional i el retorn que comporta.

Continental
Burgos Monumental
Jong Vlaanderen
Bèlgica
Ora Hotels Carrera
Hongria
Orbea
Endura Racing
Gran Bretanya
Velo-Club la Pomme
França
Team Champion System
Suïssa
Elit UCI
Superfroiz
Guerola-València Terra i Mar
Azysa Conor WRC
Bidelan-Kirolgui
Seguros Bilbao
Blangac
França
Caja Rural
Campo Claro Ajuntament Tarragona
UPV Bancaixa
Bicis Esteve
Alcanar Lozarran
Llançà - Roses (165,3 quilòmetres), 30 setembre
Última etapa amb sortida a les 9.00 d'Empuriabrava i arribada a Figueres, amb un port de primera (Sant Pere de Rodes), un de segona (Perafita) i tres de tercera (la Salut, Agullana i Garriguella). Les metes volants estaran a Cistella (a 116 km) i a Sant Climent Sescebes (76).
Sant Esteve d'en Bas - la Jonquera (170,3 quilòmetres), 1 octubre.
Segona etapa, que surt del pavelló de Sant Esteve d'en Bas (13.00) i arriba a la Jonquera, amb quatre ports: Oix i Rocabruna, de primera categoria, i la Salut i Agullana de tercera. Metes volants a Sant Joan les Fonts (a 70 km) i Cistella (a 26).
Llançà - Roses (165,3 quilòmetres), 30 setembre
Primera etapa amb sortida del port de Llançà i arribada a roses, amb dues ascensions a l'alt de Perafita, de segona categoria, i una a l'Alt de Garriguella, de tercera. Les metes volants estaran a Llança (a 128 km) i a Masarac (a 57). Sortida neutralitzada a les 13.35.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.