Barça

La reforma dels estatuts ja està a punt

Pendent de l'assemblea. El portaveu del club, Toni Freixa, que no va respondre les acusacions de Laporta, va destacar “el reforç democràtic” de les noves mesures, que s'hauran d'aprovar al setembre

Gairebé immediatament després que l'expresident del Barça Joan Laporta comparegués en roda de premsa per atacar l'actual junta directiva, el portaveu del club, Toni Freixa, també va parlar davant dels mitjans, per anunciar la reforma dels estatuts que s'haurà d'aprovar en l'assemblea de socis compromissaris que se celebrarà la segona quinzena del mes de setembre.

Freixa, que no va respondre Laporta i es va limitar a dir que el fet que es vulgui presentar a les eleccions “és positiu” i que “totes les opinions són respectades i ben rebudes”, com tampoc a Johan Cruyff, a qui va qualificar de “llegenda”, va exposar alguns dels punts més destacats del primer esborrany dels nous estatuts, estudiat i aprovat en la junta itinerant de dilluns a Sitges, i que tenen com a objectiu “reforçar el funcionament democràtic de l'entitat, traient poder a la junta i donant-lo als socis”. D'entrada, els mandats presidencials continuaran sent de sis anys, i per ser president s'exigirà una antiguitat com a soci de deu anys (de cinc per ser directiu). En clau també d'eleccions, els precandidats no hauran de presentar cap aval, requisit exigit només en cas de ser l'opció guanyadora. Un altre dels punts, fa referència a la limitació de l'endeutament, que si passa d'un percentatge encara per determinar del pressupost, durant dos exercicis i no s'equilibra, comportarà el cessament de tota la junta. A més, el nombre d'entrades que les directives es reservin per a les finals, destinades a compromisos i patrocinadors, no podrà ser mai superior al 15% actual, i s'adoptaran criteris de ponderació que reforcin els socis més antics o que participin en més desplaçaments. Per accedir als abonaments caldrà una antiguitat mínima de cinc anys de soci i també es castigarà l'intent de revenda.

Una altra de les noves mesures dels nous estatuts és que per dur a terme un vot de censura, caldrà un quòrum del 15% dels socis i no d'un 5 com fins ara, o d'un 50% dels socis compromissaris.

També s'eliminen els membres protectors i la junta tindrà les competències per determinar el patrocini de la samarreta, sempre que no es vulnerin els valors ètics i històrics del club.

Eleccions anticipades?

Toni Freixa també es va referir a la possibilitat d'anticipar les eleccions, previstes per al 2016, i a priori la va descartar: “No hi ha motiu per avançar-les. Només per una causa capital i molt important, que hauríem d'explicar molt bé, no acabaríem el mandat el 2016.” D'altra banda, el portaveu del club va confirmar que el trofeu Joan Gamper es jugarà el 2 d'agost, amb un rival encara per concretar, tot i que és molt probable que sigui el Santos.

El referèndum per l'estadi, el 2014

El referèndum per triar la possible construcció d'un nou Camp Nou o només una remodelació, se celebrarà en el primer trimestre del 2014, sempre que es compleixen els terminis previstos. Freixa va afegir que en els propers dies “el club disposarà de les conclusions de l'estudi de mercat encarregat a una consultoria per conèixer les possibilitats tècniques i urbanístiques que són viables” i que llavors, iniciaria les converses amb l'Ajuntament i la recerca del finançament necessari. D'altra banda, el portaveu de la junta també va anunciar l'acord per millorar els accessos 9 i 14 del Camp Nou i el bulevard, una reforma que es farà entre el juliol i el novembre, i en la qual s'invertiran 1,1 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.