Barça

Neymar firma una altra obra d'art (3-0)

El Barça supera el Vila-real a la segona part gràcies a l'encert de Neymar i Suárez

En un partit que se li estava posant lleig a un Barça al qual se li va ennuegar un eficaç i combatiu Vila-real, ha aparegut Neymar, després d'haver-se barallat amb mitja defensa i àrbitre, i ha decidit sortir en totes les fotos, amb dos gols, un de bellesa extrema, i després d'haver cedit a Suárez el llançament d'un penal.

Ha estat una actuació en la qual ningú no hauria apostat, després d'una primera part i una arrencada de la segona, en la qual havia molts temors sobre si Neymar acabaria el partit expulsat, per la tensió que s'estava vivint.

Però la gasolina al Vila-real li ha arribat fins que Neymar ha obert la llauna en el minut 61 (1-0), i sobretot després del gol de Suárez, en un clar penal de Costa a Munir, per acabar rematat pel tercer blaugrana i segon de Neymar, en què ha ofert la seva millor versió de futbolista compromès amb la plasticitat i espectacle.

Abans de viure amb comoditat al marcador, el Barcelona s'havia topat davant un rival sòlid enrere i sense moltes ganes de tenir la pilota ni disputar-se-la a un Barça amb molts problemes per superar la primera línia de pressió de cinc jugadors que li ha plantat el tècnic Marcelino García.

El Barça movia i movia però a la pilota li costava arribar amb claredat a la línia ofensiva blaugrana, on Neymar se'n ha anat apagant fins a entrar en una fase més de baralla i protesta que de buscar accions de gol, i Luis Suárez, molt desatès, mentre que Munir per la dreta ha tornat a ser més un complement que un jugador que sumés en atac.

L'equip de Luis Enrique s'ha vist atrapat en un intens duel al centre del camp sense que pogués generar res positiu, mentre que davant tenia un rival que a la mínima que perdia la pilota cessava en la pressió per replegar-se ràpidament i formar dos línies de quatre defensors i cinc mitjos molt junts, amb Soldado a l'espera de rebre algun caramel davant.

La primera acció de cert perill ha arribat gairebé als vint minuts, en un xut d'Alves que ha trobat el peu de Dos Santos, per acabar en córner. En el 25, una doble acció de Neymar i Iniesta, per controlar i moure amb virtuositat la pilota, ha acabat en res en la part esquerra de l'àrea d'Arèola.

Dos minuts més tard, el FC Barcelona ha armat un contraatac nombrós, fins a amb cinc efectius, però li ha tocat a Mathieu culminar-lo, i en lloc del centre ha preferit un tir ras i sense perill. En la següent acció, el francès ha vist una groga al copejar el peu de Soldado. El Vila-real tenia el partit on volia, i a més observava com els nervis es menjaven a alguns blaugrana, especialment Neymar.

A poc d'arribar al descans, un error en el rebuig de Jordi Alba ha habilitat Samu Castillejo, que un xic escorat ha intentat un potent xut que ha resolt amb una gran aturada Bravo.

En l'arrencada del segon acte, el Barça ha tornat a sotmetre al seu rival, encara que ja en aquests minuts l'equip de Marcelino havia donat un pas enrere i en una pressió encertada blaugrana, la pilota ha anat als peus de Busquets, qui ha vist un Neymar que entrava per l'esquerra. El brasiler aquesta vegada sí que ha estat resolutiu i ha marcat el primer gol (1-0).

Dos minuts després del gol, Iniesta ha tingut el segon, però incomprensiblement ha fallat davant un Arèola que ha estat molt encertat. En la contra, el Vila-real també l'ha tingut quan Denis Suárez ha marxat sol i Piqué l'ha fet caure, veient una groga, que els rivals han sol·licitat a l'àrbitre que fos vermella.

En el minut 70 se li ha posat de cara el partit al FC Barcelona per un penal de llibre, en el qual Munir ha controlat i Jaime Costa l'ha atropellat, fet que li ha valgut la groga. Suárez, després de cedir-li la pilota Neymar, ha marcat des dels onze metres (2-0).

En la jornada en que Iñaki Williams ha marcat un dels gols de la temporada a San Mamés, el brasiler Neymar Jr també ha escrit un rengló amb un dels gols del curs. Mentre el Camp Nou s'arrencava en un ànim cap al lesionat Messi, Neymar ha enviat una pilota a Suárez, que ha tornat al brasiler dins de l'àrea, aquest li ha fet un barret d'esquena a Costa i de volea ha marcat el tercer de la nit (3-0).

“Estic content pels gols”

El brasiler Neymar Jr s'ha mostrat satisfet per la seva actuació aquesta nit al Camp Nou, on ha marcat dos gols contra el Vila-real (3-0), el segon d'ells d'una elaboració que ha posat l'estadi en peu durant molt de temps. “Hem estats molt bé, perquè hem creat moltes ocasions de gol. Estic content pels gols”, ha assenyalat el brasiler en acabar el partit.

Per a Neymar, el partit se li ha complicat al Barça en el primer temps “perquè hem perdut el centre del camp i hem fallat moltes passades”, i ha assenyalat que s'han vist desbordats “perquè cada vegada que protestàvem ens ensenyaven una groga”.

“No podíem protestar”, s'ha queixat Neymar, autor de dos gols, sent el segon d'una gran bellesa per l'elaboració i execució, després de rebre una passada llarga de Suárez, elevar sobre l'entrada d'un rival i connectar de volea a gol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.