El lubricant «charrúa»

Pochettino ha trobat en l'uruguaià la peça clau per fer funcionar la maquinària

EN LA PRESENTACIÓ
«A l'Uruguai juguem a futbol com ens va tocar viure, amb molt sacrifici i molta lluita. Ho hem mamat des de petits»
DESPRÉS DE L'1-0 AL RACING
«Creiem al cent per cent que aconseguirem l'objectiu. Estem treballant, aquest és el camí»
EN PLENA REMUNTADA
«El millor premi per a aquest equip i aquest club és inaugurar el nou estadi a a primera divisió»

Iván Alonso (Montevideo, 1979) s'ha convertit en tan sols tres mesos en un jugador clau en l'engranatge de l'equip i en una de les peces cabdals per fer realitat la somiada remuntada de l'equip. L'uruguaià, que va arribar procedent del Múrcia com a recurs d'urgència en el mercat d'hivern després de diversos fracassos de la direcció esportiva, ha acabat donant la raó als que van apostar pel seu fitxatge.

Des que Mauricio Pochettino va apostar per reformar l'equip, ha trobat en Iván Alonso l'oxigen que necessitava i el lubricant que feia falta al motor blanc-i-blau. Alonso, que va ser titular per primer cop al camp del Getafe, on es va estrenar amb un gol clau que va donar un punt, es va consolidar en la formació titular des del primer partit. Va ser titular en els compromisos següents. Contra el Madrid va tornar a la banqueta, on es va estar quatre partits més com a solució en atac fins al partit contra l'Osasuna.

«Poche» obre els ulls.

L'aturada de la lliga i la concentració de Navata van obrir els ulls al tècnic, i des d'aleshores no ha fallat mai en les formacions titulars. En tan sols 12 partits, Iván Alonso ha demostrat implicació, qualitat, professionalitat i compromís tàctic. Ha deixat d'esperar que li arribin pilotes a l'olla per convertir-se en el futbolista tot terreny que és capaç d'aproximar el seu equip a la porteria rival. La seva posició com a segona punta i els seus moviments han contribuït a forjar el model futbolístic patentat per Pochettino, un model senzill, efectiu i en ocasions brillant, que ha obrat el miracle i ha deixat l'equip a tocar de la permanència quan tothom el donava per desnonat.

Iván Alonso ha fet tres gols que han contribuït a sumar 7 punts, quatre dels quals han estat per gols decisius seus. Però no ha estat aquesta l'única qualitat que l'ha convertit en un jugador important. Ha fet assistències, ha descarregat el joc aeri per generar segones jugades, ha defensat els córners, ha pressionat la sortida de pilota de les defenses rivals i s'ha deixat la pell en cada partit, com quan va ser substituït en el partit contra el Racing amb els adductors molt tocats.

El rol d'un jugador amb fusta de líder.

Iván Alonso té prou experiència en el futbol espanyol per arribar i saber assumir un rol important en el peculiar santuari espanyolista. Les recomanacions de Walter Pandiani, que també va esdevenir un líder a l'Espanyol, el van ajudar a entendre la idiosincràsia de l'equip i el model de club. Un dels que va apostar per ell va ser l'actual director esportiu en funcions, Ramon Planes, que va poder comprovar a l'Alavés la fusta de jugador competitiu del charrúa. «Els uruguaians juguem a futbol com ens va tocar viure, amb molt sacrifici. Ningú ens pot dir que no lluitem perquè ho hem mamat des de petits», declarava el dia de la seva presentació.

De vida sana i ordenada, Alonso, que porta a la samarreta el nom dels seus dos fills, Lucas i Martina, ha exercit de líder espiritual al vestidor on s'ha entès que es tractava d'un jugador amb prou autoritat moral per assumir aquest rol. Ha contribuït a fer entendre a alguns jugadors de la plantilla, entre els que hi ha Román Martínez, amb qui ha congeniat, el pa que es dóna en un club centenari i amb una afició entregada.

La plantilla espanyolista se l'escolta amb atenció i se'l creu, tot i ser un nouvingut. Per alguna cosa deu ser.


Ha ajudat a entendre a alguns companys com ara Román el pa que es dóna en un club històric



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.