Chica, l'únic supervivent entre els set debutants de Valverde

A part d'ell no hi ha en l'equip cap jove del filial que debutés amb Valverde

Una lesió podria impedir coincidir el lateral amb l'ara tècnic del Vila-real

El defensa diu que és un orgull haver-se guanyat la confiança de Pochettino

Javi Chica se sent més feliç que mai en aquest punt de la lliga. El lateral del planter, des que va debutar amb el primer equip el 28 de setembre de 2006, mai havia disputat tants minuts en les primeres jornades de campionat. Enguany, en cinc partits disputats, el defensa ha jugat en els cinc partits, el primer com a suplent i els quatre últims com a titular. En total ha disputat 389 minuts dels 450 que s'han jugat. Aquesta circumstància fa que se senti amb més confiança que mai. «El tècnic en aquest inici de campionat ha apostat per mi i jo intentaré que mantingui tan temps com sigui possible aquesta decisió fent-li veure que no s'ha equivocat.» Però això no només és el que ha fet augmentar l'orgull i l'autoestima de Chica, sinó també el fet de veure com en la plantilla actual, el lateral de Sant Andreu és l'únic futbolista del planter que va fer debutar Valverde –el pròxim tècnic rival– que ha sobreviscut en el primer equip. «Valverde va apostar per mi i ara és Pochettino qui manté aquesta confiança en mi. Això, lògicament, és una satisfacció personal, perquè significa que es valora la tasca i dedicació que un fa.» No poden dir el mateix Julián (a l'Espanyol però sense fitxa), Jordi Gómez (Wigan), Serrán (Swansea City), Palanca (Castelló), Julián (sense fitxa), Torrejón (Racing de Santander) i Ángel (Rayo Vallecano). Tots sis van debutar amb el primer equip blanc-i-blau, avalats per l'ara tècnic del Vila-real, Ernesto Valverde, però tots ells han anat desfilant o traspassats o cedits, perquè no tenien la confiança ni dels tècnics de l'any passat ni la de Pochettino.

Cap d'ells, per tant, podrà enfrontar-se diumenge amb Ernesto Valverde, tècnic del Vila-real i el pròxim rival de l'Espanyol. Fins i tot, en aquest duel tampoc podria jugar Chica, que en l'entrenament matinal d'ahir es va fer un pinçament a l'adductor de la cama dreta. L'ecografia a la qual el sotmetran avui revelarà si Chica podrà actuar al Madrigal davant l'atenta mirada del seu avalador.

Chica, precisament, va debutar en la lliga contra el Vila-real i també en la jornada sis, la mateixa d'ara però de fa tres anys (15-10-06). El futbolista recorda aquell debut com un dels dies més importants de la seva vida. «Havia debutat dies enrere en la UEFA contra l'Artmedia, però el debut a primera a Vila-real suposava la demostració que Valverde podia comptar més amb mi. Al principi estava nerviós, però amb l'ajut dels companys tot va ser força fàcil. Recordo que vam empatar i que a partir de llavors vam encadenar resultats positius.» Aquells minuts serien l'inici d'una temporada en què el futbolista acabaria jugant totes les eliminatòries de la UEFA (deu partits menys la final). Per a Chica, per tant, el nom de Valverde té un significat especial: «És el tècnic que va apostar per mi i li ho agraeixo, però de tots se n'aprèn. Amb ell vaig aprendre coses i amb Pochettino ara també estic millorant dia a dia.» I és que si Valverde va ser el seu avalador, Pochettino ha estat qui va ordenar aquest estiu renovar el contracte del lateral, que expirava el 30 de juny passat.

Per tot això, Chica lamentaria la destitució del basc del Vila-real, penúltim classificat. «El Vila-real sempre dóna marge als tècnics, però a mi l'únic que m'importa és guanyar. Però sí que em sabria greu que això signifiqués el seu comiat. Espero que no sigui així. Li desitjo el millor a partir de dilluns.»

Tamudo i De la Peña, gairebé descartats

Si Javi Chica podria perdre's el partit al camp del Vila-real, Raúl Tamudo i Iván de la Peña estan gairebé descartats, tot i que evolucionen favorablement dels seus problemes musculars. Qui no faltarà a la cita del Madrigal és Verdú, tot i que ahir va rebre un cop fort al turmell esquerre durant un partit d'entrenament contra el juvenil A. Moisés, que arrossega una sobrecàrrega a l'adductor dret, també estarà a punt per jugar el pròxim partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.