SETZENS DE FINAL (ANADA)

El València, el Vila-real, l'Athletic i l'Atlético no poden imposar-se en els seus compromisos europeus

El València cau fora i el Vila-real, l'Athletic i l'Atlético empaten a casa

La Juve i el Marsella, els equips que obtenen més avantatge

El València i el Vila-real van ser incapaços de vèncer ahir en l'anada dels partits de setzens de final. L'equip d'Unai Emery, que visitava el Jan Breydelstadion de Bruges, va caure per la mínima amb un gol en què el porter Miquel Ángel Moyà va estar desafortunat. El València va sortir amb més decisió. Després d'una primera oportunitat dels belgues Villa, Baraja i Mata van obligar el porter Stijnen a salvar tres pilotes perilloses. El trio d'ocasions va donar pas a la primera desgràcia. El lateral Mathieu va haver d'abandonar el partit per un esquinç en un turmell propiciat per una entrada dura de Hoefkens. Immediatament, amb Maduro al camp per Mathieu, el València va veure llavors com el travesser salvava un gol de les botes de Kouemaha. Però la fortuna va durar ben poc. En l'inici del segon acte David Silva, venjatiu amb una entrada dura a Hoefkens, va ser expulsat. Un càstig que cinc minuts després el València va pagar amb el gol dels locals. Una pilota aparentment sense perill que va sortir de les botes de Kouemaha a Moyà se li va escórrer de les mans i va acabar creuant la línia de gol amb suspens. Tot i patir durant força minuts el València es va intentar alçar i Villa, amb un xut al pal, va veure frustrada la possibilitat d'igualar el duel.

En el mateix moment en què es consumava la derrota del València, Marcos Ruben evitava la victòria del Wolfsburg al Madrigal. Un partit que va acabar amb empat a dos però que es va posar de cara per als castellonencs poc abans del descans arran d'un míssil de falta de Marcos Senna. Abans, però, Grafite, Riether i Dzeko havien perdonat la vida al conjunt groc amb tres clares ocasions fallides. Els alemanys no van fallar les seves ocasions després de la represa i van capgirar el resultat mitjançant dos gols de Grafite, un de jugada individual i l'altre per mitjà d'un clar penal. En aquell moment el Vila-real tenia l'eliminatòria costa amunt. Marcos Ruben va acabar apareixent per salvar els mobles.

Tampoc van poder vèncer els altres dos representants de la lliga estatal tot i jugar com a locals. A San Mamés l'Athletic Club, després d'un inici de matx esperançador però en què l'Anderlecht també va dir la seva, va haver d'anar a remolc després d'un gol de Biglia en caçar una pilota mal refusada per Iraizoz. Els bascos van buscar llavors la remuntada, i finalment van empatar 1-1 gràcies al gol de San José en un servei de córner (58'). Un resultat igual es va veure al Calderón en el duel entre l'Atlético i el Galatasaray. En aquest cas, l'equip de Sánchez Flores va ser qui va començar manant amb una bona diana de Reyes. Tot i poder ampliar l'avantatge –Simão va enviar un xut al pal i Leo Franco va salvar els turcs– en l'intercanvi de cops va ser el Galatasaray qui va estar més encertat aprofitant un mal refús del porter Asenjo, que havia substituït en el minut 71 un inspirat De Gea que va haver d'abandonar per un pinçament en una cuixa.

Dos únics triomfs visitants.

En la jornada d'ahir només es van veure dues victòries a domicili, obra del Marsella contra el Copenhaguen (2-3) i de la Juve contra l'Ajax (1-2). Francesos i italians són els que han assolit més avantatge. El Liverpool va aconseguir el mínim contra l'Unirea gràcies a un gol en el minut 81 de N'Gog. Un mínim avantatge que es va reproduir en tots els camps on van guanyar els equips locals.