2a DIVISIÓ A

Royalverd assumeix catorze mesos el manteniment de la gespa de Montilivi i el seu camp annex

L'Ajuntament, el Girona i l'empresa han pactat un nou conveni fins al desembre del 2010

MORERA (rOYALVERD)
«El que pretenem ara és que el Girona, jugant a segona, tingui un camp de primera»

Royalverd assumirà els pròxims catorze mesos el manteniment de la gespa de Montilivi i del seu camp annex (el camp d'entrenament). L'empresa de les Preses, el Girona i l'Ajuntament van acordar dimarts passat les bases del nou conveni de col·laboració que, com a període de prova, serà vigent fins al 31 de desembre del 2010. Royalverd es farà càrrec del manteniment íntegre dels dos camps. «La voluntat és que, si el Girona jugava a segona en un camp que no estava en condicions per jugar a segona, el que pretenem ara és que el Girona, jugant a segona, tingui un camp de primera», diu el conseller delegat de Royalverd, Eudald Morera.

Després que el mes passat Royalverd canviés la gespa i refés el drenatge amb el suport econòmic de l'empresa Arcadi Pla, la relació entre Royalverd, el Girona i l'Ajuntament s'intensificarà encara més fins al desembre de l'any vinent. «Amb aquest contracte, el que fem és prendre la responsabilitat de la instal·lació. Qualsevol cosa que pugui succeir, ja sigui bona o dolenta, serà cosa de Royalverd», destaca. La nova gespa es va estrenar el dimecres 7 d'octubre contra el Celta.

Pendent que l'acord es rubriqui per escrit, Royalverd, amb col·laboració de personal del club, supervisarà «tots els detalls», diu Morera. L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i el regidor d'Esports, Josep Maria Jofre, entre d'altres, van representar el consistori en la reunió de dimarts passat.

Valoren la continuïtat.

Acompanyada del president de l'entitat, Josep Gusó, la gerent del Girona, Lídia Cantarero, també va ser a l'esmentada reunió. Cantarero valora que Royalverd, «una empresa de referència», tingui cura de la gespa fins al 2010. «És bo que hi hagi continuïtat i que el treball estigui a les mans dels que han fet el canvi [de gespa]», destaca.

El Girona troba que la nova superfície va respondre bé contra el Vila-real B després d'una setmana molt plujosa (fins i tot va caure un xàfec dissabte a la tarda, quan l'equip de Narcís Julià s'havia entrenat a Montilivi al matí). Tot i això, la gespa va resistir. «Si això hagués passat amb el drenatge antic, hauríem trobat el que ens vam trobar l'any passat [un fangar en lloc d'un camp de futbol]», afegeix Morera. Un treballador de l'empresa garrotxina supervisa la gespa diàriament.

L'empresa fa «un esforç considerable»

De moment, no ha transcendit la (superior) aportació de l'Ajuntament de Girona en el nou marc de col·laboració fins al 2010. Fins ara, i segons els tractes entre el Girona i el consistori, l'ens municipal atorgava una subvenció anual de 35.000 euros per al manteniment de la gespa. Pendent que es concreti la quantitat, el conseller delegat de Royalverd, Eudald Morera, destaca que l'empresa de les Preses hi ha posat molt d'esforç per part seva. «Nosaltres, en definitiva, hem fet un esforç considerable per acollir-nos a aquesta situació. Per proximitat, per voluntat i després per obligació després d'haver fet el camp [la gespa], ens semblava necessari dur-ne el manteniment fins a les últimes conseqüències.» Després del Barça, l'Almeria, el Vila-real o el Saragossa, entre altres clubs, l'empresa també vol imprimir el seu segell a Montilivi. «Volem que la manera de portar-lo i de fer sigui la més similar i la més propera a un dels camps de primera divisió. Tenen una manera de fer i intentarem que el Girona també la tingui.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.